Bezio Napisano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam, przedstawiam mojego składaka na ramie Avalanche 3.0 Specyfikacja: RAMA GT Avalanche 3.0 Triple Triangle design 6061 aluminum with Hydro formed downtube WIDELEC Tora 318 Solo Air KLAMKOMANETKI Shimano Deore LX PRZERZUTKA PRZEDNIA Shimano Deore LX PRZERZUTKA TYLNA Shimano Deore XT shadow HAMULCE Avid Single Digit 7 KASETA SRAM PG 950 KORBA TruVativ FireX 3.3 OBRĘCZE AlexRims x2100 PIASTY Joytech SZPRYCHY Seryjne z AlexRims x2100 OPONA PRZÓD Schwalbe Racing Ralph OPONA TYŁ Schwalbe Racing Ralph KIEROWNICA TruVativ Team ALU 7005 CHWYTY Velo ROGI Zoom MOSTEK TruVativ Team STERY Cane Creek SZTYCA Amoeba Vitra 400/ 27.2 mm SIODŁO WTB Speed V PEDAŁY Shimano PD-M520 KOSZYCZKI Mattock Zapraszam do komentowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Siodełko wygląda tragicznie i ten kąt wygodnie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezio Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Zdjęcie robiłem zaraz po wmontowaniu sztycy. Raz tak pojechałem, nie zróciwszy uwagi na kąt siodełka, to była tragedia. Jest już jednak ustawione poziomo. Co do samego siodła, to jest na razie w fazie testów. Planuję wrócić do San Marco Blaze, lub kupić coś innego. Mimo tego że wygląda kanapowato, wcale nie jest wygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 a ta geometria ram GT? jakoś są odczuwalne te spawy zrobione w charakterystyczny dla tej marki sposób - większy komfort? Chodzi mi oczywiście o te znajdujące się bezpośrednio w okolicy rury podsiodłowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolinii Napisano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Jeśli chodzi Ci o ten trzeci trójkąt ramy, to on ma na celu zwiększenie sztywności poprzecznej ramy, a nie komfortu A co do siodła to wszystkie wtb wymagają 'dotarcia', i dopiero po pewnym czasie stają się kanapowate (wg moich obserwacji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekfpc Napisano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 siodełko rzeczywiście razi kąt zdjęcia taki że wydaję się że sztyca jest wyciągnięta maksymalnie pokaż z boku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezio Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Zmiana siodełka na mam nadzieję mniej rażące Dodatkowo koszyki wek. Wartość skoku amortyzatora podniesiona do 110mm. RAMA GT Avalanche 3.0 Triple Triangle design 6061 aluminum with Hydro formed downtube WIDELEC Tora 318 Solo Air 110mm KLAMKOMANETKI Shimano Deore LX PRZERZUTKA PRZEDNIA Shimano Deore LX PRZERZUTKA TYLNA Shimano Deore XT shadow HAMULCE Avid Single Digit 7 KASETA SRAM PG 950 KORBA TruVativ FireX 3.3 OBRĘCZE AlexRims x2100 PIASTY Joytech SZPRYCHY Seryjne z AlexRims x2100 OPONA PRZÓD Schwalbe Racing Ralph OPONA TYŁ Schwalbe Racing Ralph KIEROWNICA TruVativ Team ALU 7005 CHWYTY Velo ROGI Zoom MOSTEK TruVativ Team STERY Cane Creek SZTYCA Amoeba Vitra 400/ 27.2 mm SIODŁO Fizik Gobi XM Mg PEDAŁY Shimano PD-M520 Kilka zdjęć: Zapraszam do komentowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 choruję na GT szczególnie podoba mi się ich rama ale nie stać mnie niestety na taki rower jaki sobie upatrzyłem:D aha postęp od pierwszego zdjęcia do tego co jest teraz wygląda świetnie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Rowerek całkiem ładny, kiedyś też byłem napalony na GT Taka mała uwaga - Twój XT z tyłu to nie wersja shadow, a klasyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Geometria po zmianie skoku jest po prostu tragiczna.1cm skoku dużych korzyści nie przyniesie Ci na zjazdach, a będzie ograniczał pokonywanie stromych podjazdów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezio Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Niespecjalnie zauważyłem, żeby to miało jakiś wpływ na podjazdach. Pozatym ten 1 cm zawsze zjada sag (może przy blokadzie nie 1 cm ale coś zjada). A pozatym, gdybym wstawił marcoka ze skokiem 100mm to też by fatalnie wypadał na podjazdach? Lub inny model jakiejś firmy, który przy wartości 100mm ma długość goleni 100mm +? Się składa że moja Tora ma równe 110mm. Jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził (tutaj w kontraście składania rowerku). Rozumiem ten 1 cm gdybym miał startować w maratonach zawodowo, ale tak nie jest. Błędne myślenie. Jeżeli zaś by mi nawet ten 1 cm przeszkadzał (choć tak nie jest, widzę same pozytywy) to zawsze bym mógł wyjąć podkładki spod mostka, i przyciąć sterówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezio Napisano 30 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 @UP Sory, troszkę się znobiłem. Nie wykluczam że przy zimowym serwisie amorka wrócę do 100mm. A tak poza tym to rower przeszedł update. Został zmieniony mostek, z truvativ team na PRO XLT. Długość także się zmniejszyła, bo teraz jest to 100mm. Poza tym linki i pancerze hamulców zostały wymienione na Shimano xtr, oraz na łańcuch została założona spinka. Zdjęcie na którym widać co stało się z poprzednim mostkiem wrzucę później, jak do mnie wróci. Wróciły jeszcze koszyki. RAMA GT Avalanche 3.0 Triple Triangle design 6061 aluminum with Hydro formed downtube WIDELEC Tora 318 Solo Air 110mm KLAMKOMANETKI Shimano Deore LX PRZERZUTKA PRZEDNIA Shimano Deore LX PRZERZUTKA TYLNA Shimano Deore XT shadow HAMULCE Avid Single Digit 7 KASETA SRAM PG 950 KORBA TruVativ FireX 3.3 OBRĘCZE AlexRims x2100 PIASTY Joytech SZPRYCHY Seryjne z AlexRims x2100 OPONA PRZÓD Schwalbe Racing Ralph OPONA TYŁ Schwalbe Racing Ralph KIEROWNICA TruVativ Team ALU 7005 CHWYTY Velo ROGI Zoom MOSTEK PRO XLT STERY Cane Creek SZTYCA Amoeba Vitra 400/ 27.2 mm SIODŁO Fizik Gobi XM Mg PEDAŁY Shimano PD-M520 PANCERZE/LINKI HAMULCÓW Shimano XTR PANCERZE/LINKI PRZERZUTEK ? KOSZYKI Mattock Kilka zdjęć: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Bezio
Witam, przedstawiam mojego składaka na ramie Avalanche 3.0
Specyfikacja:
RAMA GT Avalanche 3.0 Triple Triangle design 6061 aluminum with Hydro formed downtube
WIDELEC Tora 318 Solo Air
KLAMKOMANETKI Shimano Deore LX
PRZERZUTKA PRZEDNIA Shimano Deore LX
PRZERZUTKA TYLNA Shimano Deore XT shadow
HAMULCE Avid Single Digit 7
KASETA SRAM PG 950
KORBA TruVativ FireX 3.3
OBRĘCZE AlexRims x2100
PIASTY Joytech
SZPRYCHY Seryjne z AlexRims x2100
OPONA PRZÓD Schwalbe Racing Ralph
OPONA TYŁ Schwalbe Racing Ralph
KIEROWNICA TruVativ Team ALU 7005
CHWYTY Velo
ROGI Zoom
MOSTEK TruVativ Team
STERY Cane Creek
SZTYCA Amoeba Vitra 400/ 27.2 mm
SIODŁO WTB Speed V
PEDAŁY Shimano PD-M520
KOSZYCZKI Mattock
Zapraszam do komentowania
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.