Skocz do zawartości

[1200] MTB szosa lekki teren

Adam96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam roweru MTB do około 1200 zł. Nie zależy mi zbytnio na amortyzatorze bo głównie będzie to szosa czasm jakaś leśna ścieżka. Wolał bym żeby przezutki były lepsze jak amor.

Mam 184cm wzrostu więc chyba rama co najmniej 20.

Zainteresował mnie rower Merida matts 40v w promocj kosztuje 1175zł jak macie jakieś lepszę propozycje podajcie.

Napisano

Jeszcze nie dawno stałem przed takim samym dylematem. Po dłuższym czasie poszukiwań i po kilkudziesięciu godzinach buszowania na forum znalazłem właśnie tą Merdię o której piszesz. Prawdopodobnie także ta sama aukcja (właśnie cena zwróciła moją uwagę). Po rozważeniu wszystkich za i przeciw zdecydowałem, że biorę. Ostatecznie padło na model z 2010r http://www.rowerzysta.pl/merida_2010/rower-gorski-merida-matts-40-v.html#fragment-2 (był w tej samej cenie). Bardziej podoba mi się agresywniejszy wygląd, malowanie, ma podobno ciut lepszy amortyzator no i rogi, które zawsze mi się podobały ;). Aktualnie, jest już u mnie i ani trochę nie żałuję zakupu, jest tym czego szukałem. Jeśli chodzi o rozmiar to zmierz sobie długość nogi od krocza. Ja mam tyle samo wzrostu co Ty, ale za to długie nogi (93cm) i rozmiar 20 cali jest w sam raz. Jak masz krótsze nogi może być za duży.

Napisano

To był akurat przykład. Warto szukać modelu z lat poprzednich bo jeszcze są dostępne w dobrej cenie. Aczkolwiek o rok 2010 będzie trudno.

Napisano

A nie uważasz że lepszy do takiego zastosowania byłby rower Crossowy?? Na pewno będzie Ci się na nim lepiej jeździć po asfalcie a i na "jakąś leśną ścieżkę" też spokojnie się nada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...