Skocz do zawartości

[STERY] główka tapered i widelec 1,1/8"

leo2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To pech.

A które rozwiązanie uważasz za lepsze:

1. Stery oryginalnie przystosowane do główki tapered i widelca 1,1/8, które mają mniejsze łożysko z dołu

2. Stery do główki tapered i widelca tapered oraz wbita tuleja na widelec (gdzieś widziałem taki sposóB), większe łożysko z dołu =większa sztywność

Napisano

nie napisałeś jakie masz stery. Pół zintegrowane czy zintegrowane. Ten patent dartmoora ma górną miskę wciskaną a dolną pół zintegrowaną.

Napisano

stery typowo tapered + tulejka będzie chyba uniwersalniejsza... jakbyś sobie kupił w przyszłości amora ze sterówką tapered to byś nie musiał zmieniać sterów :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam

Mam ramę Stumpjumpera ht 29er z 2012. Potrzebowałbym redukcji dolnej główki  z 1 1.5'' na 1 1/8''

Aby móc założyć widelec 1 1/8. Moje obecne stery to FSA h2247a

Znalazłem między innymi: (wygląda tak jak by nabijało się na amortyzator?)

Shaman Racing - Reduktor główki ramy 1.5"-1.1/8" [2012]

STERY FLASH DARTMOOR, dolna miska 1,5 cala,  górna miska 1-1, 8 cala,  tapered, czarnyGeneralnie szukam dalej info, ale jakby ktoś wiedział i chciał podpowiedzieć :)

Kasa która miała iść na amor poszła na nowy napęd srama X9 no i zostałem z widelcem reby na 1 1/8.

Jeżeli trzeba szarpnę się na amortyzator tapered, ale tą inwestycję wolałbym w przyszłym roku, można by zainwestować w coś lepszego, a tak max do 2000 pln.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi.

120 pln to dużo i mało. Myślę, że tokarz nie weźmie wiele mniej, a zostaje pytanie co do jakości materiału

Napisano

Bardzo proste rozwiązanie - bieżnia pod łożysko 1.5" i do amora 1, 1/8" http://www.ebay.com/...=item4161bb5b56

zakupiłem, wyszło jakieś 44 pln, tylko ten czas ... około 10 dni +/- ileś tam;

trudno, stara rama sprzedana, nowa jeszcze nie gotowa, więc podpiąłem pod trenażer jakąś "ruską kozę", i trzeba będzie rzeźbić tak z dwa tygodnie :P

jeszcze raz dziękuję :thumbsup:

Napisano

Do mnie paczka od niego doszła w bodaj 7 dni roboczych, niby drugi koniec świata a przesyłki dochodzą szybciej niż z allegro lub wielu rodzimych sklepów internetowych :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...