Skocz do zawartości

[rower] Claud Butler Alpina 2009

mlodyy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wszyscy sie chwala to i ja to zrobie :) rower byl standardowy i bez zadnych zmian jak go kupilem pozmienialem troszke i teraz juz jest w stanie zadowalajacym mnie :)

Rama: CLAUD BUTLER ALPINA 18'' aluminiowa

Widelec - Rock Shox SID TEAM dual air

Kierownica - FSA K-FORCE

Mostek - FSA K-FORCE

Sztyca - FSA K-FORCE

Siodło - standardowe (nastepne w kolejce do wymiany)

Manetki - SRAM X0 TRIGGER CARBON

Przerzutka przednia - SRAM X-9

Przerzutka tylna - SRAM X0 CARBON

Hamulce - PROMAX Q3

Kaseta - SRAM PG 970 11-32

Łańcuch - SRAM PC 991

Korba - TRUVATIV standard (rowniez w kolejce marzy mi sie FSA K-FORCE)

Suport - TRUVATIV standard (rowniez w kolejce j.w.)

Obręcze - ZAC 2000 z podwojnymi sciankami

Piasty - QUANDO

Opony - KENDA

Linki/pancerze - SRAM teflonowe razem z pancerzami/przewody PROMAX

Stery - na razie orginalne ale zastanawiam sie nad FSA albo EXOTIC (zintegrowane)

Fotki beda niebawem

zapraszam do komentowania i dyskutowania :)

Napisano

Dodalem zdjecia i mam pytanie jakie gripy polecacie bo moje sie' koncza' i bede musial wymienic.

p1000043p.jpg

By mlody8666 at 2012-01-24

p1000044w.jpg

p1000045e.jpg

Zapomnialem jeszcze dodac jako ze to jest miejsce gdzie mozna sie chwalic swoimi 'pojazdami' oraz ich tuningiem wiec: bardzo sie ciesze :) gdyz wlasnie oczekuje na dystanse z kapslem oraz klamre do sztycy z wlokna weglowego wykonane przez firme eXotic :)

Napisano

Pedaly to DMR V8 waga prawie jak napisales :) (528g) platformy wybralem celowo gdyz moj styl jazdy to ''STUNT'' oraz oczywiscie srodek transportu do pracy w pogodne dni i czasem jakis wypad (z synkiem w przyczepce :) ) odnosnie pedalow to potrzebowalem dobrej przyczepnosci oraz latwego ''odnajdowania'' ich podczas jakis trickow, odnosnie sztycy i jej katu to nic nie jest na stale :) lecz jak z pedalami celowo tak ustawione do swobodniejszego jezdzenia na tylnym kole (nie zsuwam sie tak i nie gniecie tam gdzie nie powinno ;) ) oczywiscie na wyjazdy jest ustawiane normalnie to tylko jedna srubka :)

czy mogli byscie mi doradzic jakies gripy oraz siodelko(chcial bym cos z komfortowego dobrego i najlepiej z wlokna weglowego),

Napisano

zle napisalem mialem na mysli siodelko wzmacniane wloknem weglowym np.SELLE ITALIA SLR na siodelko cale z wlokna to bym sie nie zdecydowal

Napisano

Bardzo sie zastanawialem nad tym siodelkiem tylko nie bylem pewny i chciale m sie kogos poradzic

juz doszly i zostaly za instalowane weglowe dodatki :-) teraz przyszla kolej na opony :-) z tylu bedzie CONTINENTAL MOUNTAIN RACE 2.4 natomiast z przodu bedzie CONTINENTAL RACE KING 2.2 mam nadzieje ze do soboty mi przyjda :-)

Napisano

Masz SIDa z przodu, a chcesz tarczę 203mm? Jedyne, co to wniesie to nauka pływania dla widelca.

Hamować będzie mocniej. Ale co z tego, jeżeli w ten sposób tylko szybciej zabijesz sprzęt? Nawet dzisiejsze, sztywniejsze, SIDy mają ograniczenie tarczy do 185mm. A nie wiem, czy starsze nie miały nawet 160mm. Choć to musiałby ktoś potwierdzić/zanegować.

Napisano

aha to tego to nie wiedzialem, wiec nie bede ryzykowal nie chce zabic SID-a :) a pytam z ciekawosci bo moge kupic AVIDA JUICY 5 z rotorem za jakies 200 zl w bdb stanie ale w takim razie zapomne o tym.dzieki za podpowiedz

Napisano

chwyty SRAM SKRECANE , opony CONTINENTAL race king 2.2 i race mountain 2.4, siodelko BONTRAGER RXL titanium oraz nowy plywajacy rotor HOPE juz w drodze wiec w tym tygodniu beda nowe moodifikacje :) mozliwe ze rowniez korba FSA karbonowa bedzie zamontowana ale to na razie tylko plan (lecz plan jest bliski wykonania :))

no i oczywiscie wiecej zdjec ale to jak wiekszosc zamontuje :)

Napisano

Juz wszystko jest zalozone opony,siedzenie,rotor i mozliwe ze jeszcze jutro dotrze do mnie korba FSA z wlokna weglowego :) oraz suport CRANK BROS no i zdjecia jak pisalem

p1000051z.jpg

p1000052.jpg

By mlody8666 at 2012-02-03

p1000055b.jpg

By mlody8666 at 2012-02-03

sory za rdze na zacisku :) ale to pozostalosci po ostatnim amorku :) nie byl najlepszy

Napisano

No i kolejne 480g mniej juz weglowy zestaw napedowy z aluminiowymi zebatkami od FSA zamontowany,i gripy SRAM skrecane rowniez, dzisiaj po krotkiej jezdzie probnej zostalem zmuszony do nowych detek zlapalem kapcia ;( wybur padl na CONTINENTAL MTB 1.75-2.5 ,wybralem je poniewaz duzo osob na roznych forach je chwalilo oczywiscie byly tez negatywne wypowiedzie choc tylko sporadycznie no i bedzie to komplet z oponami ufam tej firmie,choc chetnie poslucham waszych opinii,w tym tygodniu dodam nowe zdjecia.jestem rowniez ciekaw wagi jaka osiagnalem,na dniach rowniez bede chcial wymienic konusy(maja wzery) oczywiscie z kulkami razem.

• 2 miesiące temu...
Napisano

po krutkiej przerwie doszedl nowy przedni hamulec AVID ELIXIR X0 z tarcza 185 ,waga roweru to 10,9 kg

jakia rame z wlokna weglowego byscie polecili?!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...