Duckbill Napisano 20 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 No więc na czym polega różnica tych przerzutek. W opisach mają że jedna ma Down Swing a druga Top Swing ale czytając dalej możemy przeczytać że zarowno jedna jak i druga mają system Dual Pull pozwalający zamontować je w rama zarówno z górnym jak i dolnym prowadzeniem linki. Tak więc moje pytanie: Czy one się kurcze różnią (poza wyglądem)?? PS kozystałem z opcji szukaj... niczego ciekawego nie znalazłem. jeśli przeoczyłem coś to proszę o link do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 20 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 To sa dwie rozne przerzutki, jedna to dolny a druga to gorny ciag! oddaje linki do strony shimano, tam widac roznice! Pzdr. FD-M760 FD-M761 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 20 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 To sa dwie rozne przerzutki, jedna to dolny a druga to gorny ciag! Bzdura, przecież wyraźnie jest napisane przy obydwu "dual pull", czyli pasują do ram z górnym lub z dolnym ciągiem - tylko inaczej się prowadzi linkę. Różnica jest w budowie - top swing (FD-M760) jest lżejszy, podobno łatwiej wrzuca na cięższe biegi. FD-M761 to down swing, czyli cięższa, ale trwalsza - wolniej złapie luzy itp. Ja bym brał down swinga właśnie ze względu na większą trwałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duckbill Napisano 20 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Dzięki Skrzynia... o to mi właśnie chodziło... W sumie Shimano mogło by nie nazywać przerzutek z systemem "dual pull" już w kategoria down, top swing... mylące jest to trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 A czy te XT 760 i 761 współpracowałyby z korbą Alivio o najwiekszej zębatce 42T? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Podpowie ktuś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuwmartie Napisano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 A czy te XT 760 i 761 współpracowałyby z korbą Alivio o najwiekszej zębatce 42T? Bez problemu Duckbill, uważaj tylko, czy w tym down-swingu obejma nie będzie kolidowała z mocowaniem bidonu. Ja tam jeżdzę tylko na top-swingach, aktualnie na wspomniaym FD-760. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majstermod Napisano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 uważaj tylko, czy w tym down-swingu obejma nie będzie kolidowała z mocowaniem bidonu. Ja tam jeżdzę tylko na top-swingach, aktualnie na wspomniaym FD-760. U mnie obejma przerzutki zachodzi na pół dolnego otworu. Wypiłowałem kawałek tej plastikowej redukcji na 31,8 i śruba jakoś się mieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 No to mnie pocieszyliście chłopaki, bo moja Acera już pada i trzeba jej operacje plastyczne przy pomocy szczypców przeprowadzać, a w serwisie mi powiedzieli, że XT są przystosowane do tych nowych korb i nie będą współgrać z moją Alivio i zasugerowali kupno X-Gena lub Srama 9 (czytaj: pewnie im nie schodzą ). Ale w takim razie wezmę XT! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.