Skocz do zawartości

[bluza] sprawdzi się?

Przemek95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli masz zamiar jeździć tylko z taką bluzą i pod nią bielizna termo (to też zależy jakiej firmy bo te tańsze jednak nie są dobre (dopasowanie i odprowadzanie potu)) to... raczej w tych temperaturach nie dasz rady z takim zestawem. Bielizna, na to któraś z tych bluz i na to KURTKA (Endura Gridlock a lepiej Windchill - sam taką posiadam - rewelacja).

Jeśli nie stać cię na raz wyrzucić kilkaset zł na zestaw zimowy to... kup to na raty... (bez problemu można skompletować strój i kupić go na raty w całości).

Napisano

no skoro budżet masz ograniczony to... niestety w zimie nie pojeździsz komfortowo.

Ja to sam na sobie przerabiałem. Najpierw jeździłem w "stroju kombinowanym" (bluzka z długim rękawem bawełniana 100%wchłaniania potu ale zero wypuszczania, na to inna bluza z długim rękawem i na to gruby polar). Strój "na cebulkę" z domowej szafy nie sprawdza się jak prawdziwe ciuszki rowerowe (bielizna termo, bluza z długim rękawem i dobra kurtka).

Pomijając odprowadzanie wilgoci komfort podróżowania w stroju typowo rowerowym jest nieporównywalny z ubieraniem się na cebulkę (wyglądasz jak ludzik michelina - ruchy jak Sigma i Pi z lat 80 z TV).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...