swiesiul Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Tak jak w temacie. Drodzy panowie i panie chciałbym się was zapytać jak trenować z tym przyżądem przyrządem, do czego to potrzebne itd. Szperałem w necie, ale informacji które mogłbyby mnie usatysfakcjonowac nie znalazłem. Z góry dzięki za odp:) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simonello Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Gdzie tu jest jakaś filozofia? Zasada jest analogiczna do licznika prędkości: magnes na ramieniu korby, czujnik najczęściej na dolnym trójkącie, odpowiednia kalibracja i otrzymujesz wskazanie szybkości pedałowania w obr./min. Co do treningu - 90 obr./min. uznawane jest za najefektywniejsze, więc po prostu pilnujesz, żeby pedałować w podobnym tempie - czyli np. nie zwalniać poniżej 80 obr./min. jak i nie kręcić szybciej niż 100 obr./min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Trening kolarski - doskonalenie techniki pedałowania http://www.czasnarower.pl/artykul/425 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.