xxxmisiek555 Napisano 20 Stycznia 2012 Napisano 20 Stycznia 2012 Witam , mam zamiar kupic sobie jakis rowerek trekingowy. Mam 15lat 170 wzrostu i 55 kg. Mysle na rama 20 ewentualnie 21 bo wiadomo jeszcze urosne a rower chce raczej na lata kupic. Mam na razie dwa na oku Kellys Coach 2011 nowy i Author Reflex 2010 oba w podobnych cenach tylko ze kellys nowy. Czy proponujecie jeszcze jakis . Z góry dziekuje za rady
mklos1 Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 Rowery, które zaprezentowałeś to cross a nie treking. Mam Kross Trans Alp w ramie 21". Mam 180cm. Rower wydaje się trochę za duży dlatego polecam, abyś się przymierzył do docelowej ramy. Poszukaj modeli z lat poprzednich (na hydraulice): http://www.kross.pl/pl/2011/cross/evado-1-2 Przerzutki nie są tak kluczowe. W trekingowym (cross) wolałbym mieć hydrauliczne hamulce niż przerzutkę deore. Ale to w sumie moje widzimisię.
mklos1 Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 Faktycznie, nie zauważyłem. Nie mniej jednak to tarcze. Aczkolwiek przy masie pasażera 55kg V-ki nie powinny stwarzać problemów. Ja jestem trochę cięższy i zwracam na to uwagę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.