szliri Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Witam otóż mam problem z powyższą przerzutką, posiadam manetki sram x5 po zamontowaniu przerzutki /wprowadzeniu linki nie mogę zmieniać biegów Ciąg mam dolny, wiecie może czym jest to spowodowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Nie miesze się manetek i przerzutek sram i shimano, ponieważ mają inny system. Tylko nie wiem czy tak jest w przedniej przerzutce ale wydaje mi sie że tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Napisz coś więcej, objawy itd. Manetka normalnie ciągnie linkę, ręką możesz ruszyć przerzutkę, linka na 100% dobrze zamocowana? @paweloko W takim razie jesteś w błędzie. To dotyczy tylko tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Odkręć śruby H i L przy przerzutce. Pierwszy raz regulujesz przerzutkę przednia? Jeżeli to nie podziała to spróbuj poruszać sama ręką bezpośrednio przerzutką. Sprawdź również czy przerzutka nie jest za nisko zamontowana i zębatka jej nie blokuje. Polecam tez forumowe FAQ. http://www.forumrowerowe.org/topic/42083-regulacja-przerzutki-przedniej/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Witam, przerzutkę mogę poruszać bezpośrednio w sensie naciągu sprężyny, o korbę nie wadzi bo jeszcze nie jest zamontowana, co do manetki ciągnie linkę też to sprawdzałem. Natomiast gdy chce cynglem zmienić bieg przerzutka wygląda na jakby zablokowaną. Problem zażegnany dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 pochwal się co było nie tak. komuś ta wiedz amoże się przydać w przyszłości linke poprowadziłeś do śrubki z pominięciem tego ramienia do dolnego ciągu?? swoją drogą najgorsza zmieniarka z jaką miałem styczność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 faktycznie pominąłem to ramie i to był główny powód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 · Ukryte przez safian, 21 Stycznia 2012 - Brak powodu Ukryte przez safian, 21 Stycznia 2012 - Brak powodu i to był główny powód Inne to jakie? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.