Skocz do zawartości

[kaseta] zębatka 11 - gdzie dostanę ?

bigos97

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Długo szukałem kasety 11-21 albo 11-23 , nie znalazłem , sprzedawca napisał mi że mają 11-23 wziąłem od razu po przyjściu okazało się że 12-23. Trudno i teraz pytanie do was czy kupię gdzieś zębatkę 11 ? samą 1 zębatkę. Jeśli tak to gdzie i ile to będzie kosztować. I żeby nie zaśmiecać forum od razu chciałbym wiedzieć jaki jest mocny i wytrwały łańcuch do 150 zł ?

Do jakiego to roweru? Szosy? Łatwiej było jakbyś oddał to i zamówił kasetę z ilością ząbków jaka potrzebujesz i chcesz bez kombinacji. Różne kasety mają rożną twardość i zużywała by Ci się ta koronka nadmiernie, lub wręcz przeciwnie. Wolniej. Mam jeszcze pytania. Chcesz zamiast tej zębatki zębatki ostatniej 12 dać 11, czy dołożyć do kompletu który kupiłeś ta wspomnianą zebatkę 11? Jeżeli chcesz dołożyć to tak się nie da, bo ostatnia jest specjalnie zakończona, że nie wejdzie dalej na bębenek. Dwóch zakończeniowych zębatek nie założysz na raz. W dodatku, opcja z zamienieniem jest kiepska według mnie, bo będzie się nierównomiernie zużywać. Są jeszcze względy przerzucania łańcucha. Może trochę to dziwnie działać i ciężko wchodzić na większe przełożenia. Pewien nie jestem, ale może tak być. Są przecież te specjalne wycięcia do ułatwienia zmiany biegów. Jeżeli zmienisz coś to prawdopodobnie nie będzie to tak działać jak powinno w 100%. Może i nawet tego nie zauważysz. ;)

Według prawa przez tydzień możesz oddać produkt, który Cię nie satysfakcjonuje w takim stanie jakim go odebrałeś. Czy jakoś tak. Jeśli się mylę to mnie poprawcie ale tak właśnie jest. Nie powinien robić Ci problemu. Zawsze masz bezpłatne infolinie i instytucje chroniące prawa konsumenta i tam możesz coś takiego skonsultować. Google też nie gryzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...