wildsnake Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Witam Tak jak w temacie, mam problem które buty wybrac. Specialized Comp mtb czy Scott mtb Pro. Oba modele mierzyłem i leżą świetnie na nodze, mogę je dostac w takiej samej cenie =489 zł (+ jakieś 20/30 zł rabatu). Prosiłbym o szybką odpowiedź na temat tych butów, a głównie o Scott-ach, bo o specach już nieco czytałem i mam tam jakieś pojęcie względne, co nie zmienia faktu że chętnie poczytam o waszych doświadczeniach z tymi butam. Z góry za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Jeśli chodzi o buty to jest sprawa mocno indywidualna. Jeśli mogę polecić, to wybierałbym pomiędzy SIDI i Specami. Compy mam od 3 lat i ogólnie są ok. Nie trzymają tak stopy jak bym oczekiwał, po przymiarkach SIDI są lepsze, ale w tej cenie nie można oczekiwać cudów. Jeśli mogę doradzić zakup, to zastanów się na tymi: http://www.cyclestore.co.uk/productDetails.asp?productID=17468&categoryID=218 Kupiłem tam S-Worksy, sklep jest sprawdzony i nie ma ryzyka (wysyłka w cenie). Nr buta będzie odpowiadał tym co mierzyłeś, a za podobne pieniądze masz model wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Jeżeli oba leżą dobrze, to wybór sprowadza się do gustu. Żaden z tych modeli nie góruje nad drugim w jakiś ewidentny sposób. Owszem Spec ma niby BG i całą infrastrukturę dopasowania do wymagań bikera (np. wymienne wkładki), ale jeżeli but leży dobrze już teraz, to jest to obojętne. Ja brałbym Speca, bo z tego co kojarzę jego podeszwa jest pokryta gumą na całej powierzchni, a to ułatwia utrzymanie buta na pedale gdy trzeba podpedałować bez wpięcia. I generalnie lepiej się sprawdza na śliskim. Jeżeli dalej nie wiesz który, porównaj warunki gwarancji. Albo zrób wyliczankę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Słyszałem też dobre opinie o Diadorze, choć jest raczej mało popularna u nas. Tu jest ciekawa oferta: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=48239&PartnerID=9561 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Diadora ma naprawdę wysoki poziom wykonania butów. Obiło mi się o uszy, że w swoich fabrykach szyli buty dla Sidi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wildsnake Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Dzięki za szybkie odpowiedzi Co do Sidi to mierzyłem, ale ogólnie takie wąskawe mi się wydają i też cena podobnych modeli jest ciut wyższa. Natomiast jeśli chodzi o Diadory, to też miałem okazję trochę pochodzic w nich, i gdyby ten model który mierzyłem byłby nadal w tak świetnej cenie, jak jakieś 1,5 miesiąca temu gdy był na wyprzedaży to bym je wziął bez gadania, ale cóż.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RufusBiker Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Miałem Sidi dwa modele, od kilku lat Diadora Team Racer. Buty nie do zajechania , świetne. Sprzączka wykonana z alu po kilkunastu obtarciach i uderzeniach działa jak należy. Następne też będą diadorki i ile te zechcą się rozpaść na co nic nie wskazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wildsnake Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Dzięki za wszystkie odpowiedzi Wybór padł na Spece Comp-y 2011, kupiłem je za 460 zł, więc myślę że w spoko cenie Co do wykonania nie mam zastrzeżeń, lecz w środku pod wkładką trochę zdegustowały mnie nitki przyklejone taśmą klejącą, ale pomimo to wszystko ok. Mam nadzieję że wytrzymają chociaż 2 sezony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Spece http://endurorider.pl/2006/08/specialized-sport-mtb/ trzymają się od 2006 roku Raz klejone i teraz trzeba będzie lekko poprawić wyściółkę pod piętą. Poza tym nic złego się nie stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsell Napisano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Popieram, przejezdzielm w nich caly sezon i na koniec sprzedalem, sa bardzo wytrzymałe (oczywiscie jesli na sile ich nie niszczymy) bardzo dobrze noga w nich oddycha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogollo Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Jak dla mnie dobry wybór butów, sam przejeździłem w butach Speca już kilka sezonów, najpierw w Sport'ach, teraz w Comp'ach. Buty są naprawdę świetne, trzymają się stopy, w to całe "body geometry", wydaje mi się, faktycznie działa. :-) (nie bolą mnie już kolana po dłuższej jeździe!) Tak więc myślę, że to świetny wybór butów. PS Gdyby ktoś był zainteresowany, to mam nowe buty Specialized Comp'y na zbyciu, rozm. 43 - prezent... :-) w razie czego pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.