Skocz do zawartości

[rower/rama] Co wybrać?

SWS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam to mój pierwszy post wiec proszę o wyrozumiałość

potrzebuje opinii osób znających się na rzeczy, złośliwym komentarzom i nic nie wnoszącym postom z góry dziękuje

Do tej pory lappier pro race - HT 26, dość lekki rower na XTR, ale .. przyszła pora na zmiany. W tym roku planuje swoje pierwsze starty w maratonach. Jeżdżę na rowerze od 3 lat, rocznie około 6 kkm.

Przymierzam się do nowego roweru, głównie jazda w lekkim terenie tzn. las, szutry itp, zdarzają się ścieżki rowerowe i asfalt -poruszam się jednym rowerem także do pracy i po mieście, chcę mieć w miarę uniwersalny rower głownie do jazdy w lekkim terenie. Kilka razy do roku wyjazd w góry.

Zastanawiałem się nad fullem ale prez tydzień testowalem lappiera x control chyba 700 na topowym osprzęcie i mimo samych pochlebnych opinii rower mnie rozczarował -jak dla mnie tapczan, za bardzo bujał mimo regulacji dampera. Obecnie rozważam kilka opcji między innymi S-works 29 stumpjumper HT, s works epic 26, ewentualnie lappiere ale tylko HT -29 lub 26 pro team -mam tu na myśli ramy lub sety nie całe rowery.

Bede wdzięczny za każdą opinie, w szczególności ludzi używających takie ramy, zwłaszcza jak sprawują się 29 u ludzi około 180 cm wzrostu, oraz jak działa epic s works 26 -czego można się spodziewać w porównaniu z x control lappiera?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...