kaapeo Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Cześć, chciałbym tylko rozjaśnić się w przekonaniu czy kierownica Cannondale C2 to dobry wybór, ma niewielki wznios, waży dosyć niewiele (210gram), wykonana z cieniowanego alumnium 2014. Szukałem karbonowej lecz ciężko znaleźć dobrą za niewielkie pieniądze. Może ktoś już miał z nią doświadczenie ? Jeszcze nie słyszałem o wykonaniu z takiego aluminium, nie wiem czy nie lepiej by było coś innego upolować czy zostać przy tym wyborze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 A o którą konkretnie chodzi - risera czy płaską? Alloy 2014 wygląda na bazowy stop, stosuje go np. Zoom. To nie znaczy, że jest słaby - raczej że nie ma co oczekiwać fajerwerków pod względem wagi. Z drugiej strony wolałbym mieć kierownicę 200 g i jechać spokojnie niż 130 g i zastanawiać się kiedy trzaśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 A o którą konkretnie chodzi - risera czy płaską? low riser, jest na sprzedaż za ok 80 zł prawie nowa... nie wiem czy ta cena jest godna tej kierownicy ale wagowo nie jest tez źle te 210 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeks23 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Jak by co to mam do sprzedania prostą kierownice Krossa, 600mm, waży chyba podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 low riser, jest na sprzedaż za ok 80 zł prawie nowa... nie wiem czy ta cena jest godna tej kierownicy ale wagowo nie jest tez źle te 210 gram. Jeżeli z pewnego źródła to bym brał. Taki Easton EA50 waży prawie 300 g przy cenie ok. 100 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Jednak jej nie biorę, coś innego w tej cenie będę szukał, gdyby coś ktoś miał to może pisać na pw. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Jeżeli temat jeszcze nie zamknięty to zapytam się Was co do wyboru nowej kierownicy, ogólnie to chciałem aby była do 250 gram z niewielki wzniosem... Waham się miedzy poszczególnymi modelami: 1. Karbonowa SVMONO - Mało znana marka ale jak za tą cene (110zł) karbonowej tańszej nie znajdę, sprzedający udziela roku gwarancji i nie było żadnych zwrotów tej kierownicy więc może być całkiem wporządku za tą cene: WYPRZEDAŻ! Kierownica gięta karbon SVMONO 232g 680 (2029400243) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 2. Amoeba Vitra - Tutaj fajna waga ale już nie karbon tylko alu 2014 T6 Nowa AMOEBA VITRA 620/25.4 mm 194g MTB XC Wys.0! (2066960456) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 3. EASTON EA50 LO-RISE: Nowa AMOEBA VITRA 620/25.4 mm 194g MTB XC Wys.0! (2066960456) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 4. Race Face Evolve xc To tyle, ewentualnie ktoś może poleci mi jeszcze inną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Stycznia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Nie wiem ,czy to ważne ale Amoeba jest na mostek 25,4 a to karbonowe "coś" na 31,8 Link do Eastona prowadzi do Amoeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Nie wiem ,czy to ważne ale Amoeba jest na mostek 25,4 a to karbonowe "coś" na 31,8 Tak, wiem ale mostek i też będzie szedł pewnie niebawem do wymiany więc może być i pod 25,4. Chciałbym karbonowa kupić nawet używaną lecz ciężko cokolwiek znaleźć. Link do Eastona prowadzi do Amoeby. http://allegro.pl/kierownica-easton-ea50-lo-rise-635mm-25-4-i2063664849.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Z tych trzech ufam tylko Eastonowi. Ale w 245 g nie wierzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 23 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Czego ? To nie jest Monkey Bar. No i średnica 25,4 więc jest to całkiem możliwe.... Chyba wezmę karbonową, W sumie tylko Ty mi jakieś zdanie w tym temacie wyraziłeś hehe więc ciężko jest zasugerować się jedną opinią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 kaapeo Ja również skłaniałbym się w stronę Easton'a. To chyba najpewniejsza kiera z tych przez Ciebie podanych. Jeden mój znajomy jeździ XC na Amoebie i mówi, że jest ok. Jego egzemplarz waży 197g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Ostatecznie temat do zamknięcia, wybór padł na carbonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.