Skocz do zawartości

[Kierownica] Cannondale C2

kaapeo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, chciałbym tylko rozjaśnić się w przekonaniu czy kierownica Cannondale C2 to dobry wybór, ma niewielki wznios, waży dosyć niewiele (210gram), wykonana z cieniowanego alumnium 2014. Szukałem karbonowej lecz ciężko znaleźć dobrą za niewielkie pieniądze. Może ktoś już miał z nią doświadczenie ? Jeszcze nie słyszałem o wykonaniu z takiego aluminium, nie wiem czy nie lepiej by było coś innego upolować czy zostać przy tym wyborze.

A o którą konkretnie chodzi - risera czy płaską?

Alloy 2014 wygląda na bazowy stop, stosuje go np. Zoom. To nie znaczy, że jest słaby - raczej że nie ma co oczekiwać fajerwerków pod względem wagi.

Z drugiej strony wolałbym mieć kierownicę 200 g i jechać spokojnie niż 130 g i zastanawiać się kiedy trzaśnie.

Jeżeli temat jeszcze nie zamknięty to zapytam się Was co do wyboru nowej kierownicy, ogólnie to chciałem aby była do 250 gram z niewielki wzniosem...

Waham się miedzy poszczególnymi modelami:

1. Karbonowa SVMONO - Mało znana marka ale jak za tą cene (110zł) karbonowej tańszej nie znajdę, sprzedający udziela roku gwarancji i nie było żadnych zwrotów tej kierownicy więc może być całkiem wporządku za tą cene:

WYPRZEDAŻ! Kierownica gięta karbon SVMONO 232g 680 (2029400243) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

2. Amoeba Vitra - Tutaj fajna waga ale już nie karbon tylko alu 2014 T6

Nowa AMOEBA VITRA 620/25.4 mm 194g MTB XC Wys.0! (2066960456) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

3. EASTON EA50 LO-RISE:

Nowa AMOEBA VITRA 620/25.4 mm 194g MTB XC Wys.0! (2066960456) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

4. Race Face Evolve xc

To tyle, ewentualnie ktoś może poleci mi jeszcze inną ?

Nie wiem ,czy to ważne ale Amoeba jest na mostek 25,4 a to karbonowe "coś" na 31,8

Tak, wiem ale mostek i też będzie szedł pewnie niebawem do wymiany więc może być i pod 25,4. Chciałbym karbonowa kupić nawet używaną lecz ciężko cokolwiek znaleźć.

Link do Eastona prowadzi do Amoeby.

http://allegro.pl/kierownica-easton-ea50-lo-rise-635mm-25-4-i2063664849.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...