bromkalukasz Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 Witam wszystkich jestem początkującym forumowiczem więc za wszystkie "przestępstwa" przepraszam. Chciał bym kupić rower do 1300 zł ( Górala), będzie przede wszystkim jedzony po asfalcie i po drogach leśnych, będę chciał również podłączyć do niego fotelik dla dziecka. Pozdrawiam i za pomoc serdecznie dziękujemy:) P.S Nie wiem czy w dobrej kategorii umieściłem tego posta, pierwotnie miał być w kategorii "kupię" ale tam nie mogę zamieszczać postów.
mateusz7991zajt Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 Jeśli rower ma posłużyć proponuje dozbierać i kupić za około 2 tyś. Naprawde warto!
bromkalukasz Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Napisano 18 Stycznia 2012 Dzięki za radę ale będę upierał się przy cenie 1300 zł, tak że proszę o pomoc moi drodzy ( nie będę zbierał do 2 tysięcy bo i tak musze kupić hurtem dwa rowery max.cena obu to 2600) Dzięki za radę ale będę upierał się przy cenie 1300 zł, tak że proszę o pomoc moi drodzy ( nie będę zbierał do 2 tysięcy bo i tak musze kupić hurtem dwa rowery max.cena obu to 2600) Ewentualnie jeśli nie macie konkretnych typów to przynajmniej doradzacie w kręgu jakich marek powinienem się obracać??
szczympek Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 http://www.mudserwis...-12-p-1430.html Bardziej na asfalt. http://www.mudserwis...-v6-p-1407.html do wszystkiego. http://allegro.pl/me...2049044514.html Wydaje mi się, że podałem dobre propozycje w tym przedziale cenowym.
bromkalukasz Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Napisano 18 Stycznia 2012 Wszystkie fajne ale których z nich jest najgodniejszy polecenia jeśli chodzi o osprzęt?? P.S jeśli kupuje z neta to chyba z serwisem jest lipa??
szczympek Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 Pod względem osprzętu to świnka jest najlepsza. A co do serwisu, nie wiem jak to się odbywa, ale gwarancje masz tak naprawdę tylko na ramę więc jak nie będziesz nim rzucał, anie katował to będzie ok
mateusz7991zajt Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 Potwierdzam nie ma co liczyć na gwaracje bo tak w praktyce obejmuje tylko rame iii...... tyle, no może czasami amor aleee przeważnie sie tłumaczą że źle użytkowany itp.
bromkalukasz Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Napisano 18 Stycznia 2012 czyli jednym słowem mówicie żebym pomyślał nad tymi trzema opcjami?? Ewentualnie jak ktoś jeszcze tu zagości to proszę pisać propozycje , mam czas do końca lutego,a właśnie czy ceny rowerów są uzależnione od pory roku??
mateusz7991zajt Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 Oczywiście najlepiej kupić zimą na wyprzedaży z poprzedniego roku ;D Nie koniecznie najlepiej, lecz najopłacalniej
Jazz Napisano 19 Stycznia 2012 Napisano 19 Stycznia 2012 A doszukał się kotś jaki rozmiar ramy ma ten SCHWINN?
bromkalukasz Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Napisano 19 Stycznia 2012 A czy są jakieś minusy kupna roweru z 2010lub 2011 roku??
bromkalukasz Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Napisano 19 Stycznia 2012 Zastanawiałem się nad złożeniem roweru ( tzn.kupuje części i jak już je skompletuje to zanosze do serwisu żeby mi złożyli), ale po przeczytaniu paru tekstów rezygnuje za wysokie progi. Doradzacie co jest podstawą w rowerze, czym powinienem się kierować kupując rower z myślą ze z czasem będę chciał go podrasować.
Fenthin Napisano 19 Stycznia 2012 Napisano 19 Stycznia 2012 Podstawą jest to, co najdroższe i najrzadziej się wymienia. Rama, zawieszenie i koła. A w sklepach lansuje się mityczną tylną przerzutkę... Problem w tym, że za 1300zł rama może będzie ok, koła niespecjalne, a widelec... XCM, który łapie luzy jak głupi, zaś XCR to maksimum.
mateusz7991zajt Napisano 19 Stycznia 2012 Napisano 19 Stycznia 2012 Miałem kiedyś XCM ale złapał potężne luzy po 2 wyjazdach, ale to było bardzo dawno... Teraz mam rock shox recon i jestem zadowolony
bromkalukasz Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Napisano 19 Stycznia 2012 Chyba kupię rower przez allegro, jaki jest koszt złożenia takiego roweru? Panowie i panie weryfikuje swoje założenia na początku miał to być rower do 1300 zł teraz zwiększam limit ma to być rower do 1700 zł, a drugi dla małżonki do 1300 zł. Ważne jest to żeby dobrze znosiły obciążenie ponieważ docelowo (wiosna), będą do nich zamontowane foteliki dla dzieciaków. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.