Skocz do zawartości

[trasy rowerowe] w województwie pomorskim! piszcie

wilqman

Rekomendowane odpowiedzi

No stary w Wejherowie masz wielki kompleks scierzek rowerowych. Ja co prawda jestem z Gdyni, ale ponad polowa moich wycieczek rowerowych w sezonie zaczyna sie w Wejherowie. A wyglada to mniej wiecej tak:

- Szak Zielony - do Krokowej - Aby na niego trafic musisz kawalek pojechac droga 218 w kierunku zarnowca. kawalek za wejherowem odbija w lewo do lasu.

- Szlak Niebieski - do Pucka - zaczyna sie na dworcu glownym i pozniej jedzie przez polnocna czesc wejherowa w kierunku redy.

- Szlak Czerwony - do Sopotu - tez sie zaczyna na dworcu gl. i jedzie na poludnie przez młyn cedroński

- Szlak Czarny - to Gdyni Środmieście - tak samo z dworca gł., jedzie przez poludnie wejherowa w kierunku redy a pozniej odbija na doł w kierunku Zbychowa.

Najlepiej poprostu kupic sobie mape z szkakami rowerowymi (ja uzywam Kaszuby GPS wydawnictwa Demart).

• 2 miesiące temu...

Tras w pomorskim jest naprawde wiele.Troche poszperac w necie,kupic mapke w empiku,fajne czasem sa opisy na trójmiescie.Ja z moja madzia/merida/szaleje głownie w obrebie gdańska.Całkiem fajnie prezentuja sie lasy oliwskie,nasze zuławy,lasy w okolisach plaży na stogach tez niczego sobie polecam,Ostatnio miałem spotkanie z dzikiem oko w oko a gdy zaczyna mi sie urlopik wypad na kaszuby.To jest RAJ,kółko radunskie i inne.Fajnie jest tez czasem samemu cos odkryc,nie tylko mapy i szlaki.

Wczoraj wróciłem z Harpagana, macie super tereny, polecam przedewszystkim podjazd pod Jelenią Górę. Był to nasz punkt nr19, trafisz tam łatwo.

Od strony dworca pkp w Bożympolu Wielkim, skieruj się za tory w stronę lasu, następnie skręć w lewo na drogę asfaltową prowadzącą do byłego pgr-u, po przejechaniu z 300 metrów skręć w prawo w polną drogę, którą dojedziesz do lasu, następnie skieruj się w lewo i po przejechaniu z 50 metrów będziesz miał wjazd w lasek w prawo.

Jak wjedziesz bez zchodzenia z roweru na szczyt góry - stawiam piwo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...