Biera Napisano 27 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 teraz dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 27 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 dr.Atkins to jedna z wielu znanych postaci od low carbu, niestety zmarl. Poszukaj informacji o np dr. Gregory Ellis, Jeff Volek ktorzy badaja low carb na duzo szerszym tle(sport, kulturystyka itp) Tych specjalistow jest troche, badania ktore prowadza zyskuja coraz szersza aprobate. Btw. ja nie wierze w jakas "swietosc" tego typu zywienia, to poprostu alternatywa ktora jest bardzo interesujaca. To ze mamy rozne opinie i zdanie na temat odzywiania to dobrz bo to zmusza do dyskusji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 27 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 fakt, ta dieta zdobywa uznanie, ale głównie wśród stosujących ją ludzi. (bo to jest niezaprzeczalny fakt - większość ludzi ją stosujących jest z niej zadowolonych). Powiem szczerze zawsze się znajdą ludzie którzy wsadzą w człowieka najgorsze kłamstwo byleby tylko zarobić. Mało tego: tłumy lubią kupować książki zgodne z ich przekonaniami, płacić lekarzom którzy mówią to co im akurat pasuje. Wg mnie większość z tych którzy polecają dietę LOW CARB (doktorów i profesorów się znaczy) właśnie tym kryterium się kierują. Dlatego też trudno trafiają do mnie argumenty o tym że tak naprawdę to jest inaczej niż się ogólnie przyjmuje, że te wszystkie doświadczenia i badania robione przez naukowców to przypadek i nieprawda, a cholesterol to mit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 28 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 To moze z innej strony, poczytaj o cukrach, szczegolnie cukrach rafinowanych, o skrobi i oleju kukurydzianym, poczytaj o przemyslowym produkowaniu jedzenia, dodatkach do tego itp. Dopiero w tych apsektach zobaczysz wciskanie ciemnoty Co do ksiazek, ile kosztuje ksiazka 20-40zl? , uwazasz ze to sprzedawanie klamstw i zerowaniu na czlowieku? Lekarze nie mam doswiadczenia wiekszego na tym polu ale dam sobie reke uciac ze sesnsownych porad tu nie uzyskasz wiec tez nie wiem jakie koszta? Oczywiscie ze ludzie stosujacy diety niskoweglowodanowe sa zadowoleni bo niby kto ma byc zadowolony ich pies czy swinka morska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 28 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 w dzisiejszych czasach jest tyle diet że się w głowie nie mieści ale każdy z nas ma inne potrzeby inną przemianę i dobrze samemu dopasowywać diety do swojego organizmu. Zważcie, że większość z nas prowadzi inny tryb życia. Można zaobserwować po swoim organizmie czego nam brakuje, czego potrzebuje. A sztywne trzymanie się książek moim zdaniem jest troszkę bezsensowne... bo dla każdego człowieka, powinno się układać osobistą dietę. Z resztą są osoby, które źle przyswajają dane produkty i to co się sprawdziło u innych nie znaczy że się sprawdzi i u nas... Tak więc, każda dieta ma swoje wady i zalety... Najważniejsze abyśmy my umieli dostrzec czego nasz organizm tak naprawdę potrzebuje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 28 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 W dietetyce w sumie sa 2 nurty: high carb i low carb a to ze nazywaja sie na 1500 sposobow to juz inna historia Btw. jezeli kazdy jest inny to dlaczego IZZ promuje "piramide zywienia" dla calego polskiego spoleczenstwa jako wykladnik diety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 28 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 tylko że ludzie stosujący tą dietę nie mają pojęcia jakie kuku robią swoim żyłom i serduszkowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 28 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Oczywiscie Ty wiesz? Ciekawe jak to stwierdziles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 28 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 nauka wie. Lekarze wiedzą. Ameryki nie odkryłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 28 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Hmm bardzo odwazne twierdzenie ale mi osobiscie trudno dojsc do tej wiedzy, moze zatem sie podzielisz skad czerpiesz? Chetnie poznam wyniki badan nad odzywianiem niskoweglowodanowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 28 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 obie strony maja swoje racje - ja jestem wiadomo po ktorej stronie ale zauwazcie ze tak naprawdę trudno jest dojsc do badan niesponsorowanych, w pelni niezaleznych za wiekszoscia nawet badan nt diet stoja korporacje, ktore je sponsoruja, nie wspominajac juz o badaniach pozal sie boze dozwolonych dopalaczy typu kreatyna, bialka w proszku i ich wrecz zbawiennego wplywu na nasz organizm, skutki uboczne? nikt z badajacych o tym nie wspomni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 28 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Widzisz ludze rzadaja rzetelnych badan nt diet niskoweglowodanowych a lykaja scieme nt weglowodanow serwowana na codzien i przyjmujesz to za pewnik. W sumie to mni to wisi ale mam troche czasu w pracy i lubie mieszac w pogladach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.