Skocz do zawartości

[obręcze]pytanie dotyczące kupna obręczy

moize

Rekomendowane odpowiedzi

to tak:

mam z przodu reborn black tracka a z tyłu jakąś pro cośtam no i ta druga mi się nie podoba.. no i bym se ją wymienił i tu jest pytanie: z przodu mam 36 szprych a z tyłu 32 a piaste i szprychy chce se zostawić bo piaste mam dobrą. No i czy da radę kupić black tracka na 32 szprychy? oba koła to 24'ki. Dzięki za szybką odpowiedź!

P.S zauważyłem że black track i double track to praktycznie to samo więc może być i to ale wolałbym mieć jednak do pary :)

ehhh i jeszcze taka sprawa własnie doczytałem gdzies-tam ze s-type jest lepsze od black tracka...to prawda? bo na pewno cięższa (tak mi się zdawało) ale czy mocniejsza??

• Mod Team

Przede wszystkim jeśli chcesz wymienić tylko obręcz z tyłu ta stara musi mieć taką samą wysokość jak nowa, w innym przypadku szprychy również do wymiany. Na Doubletrackach/Black Trackach prawie nikt już nie jeździ, ciężkie to obręcze, a obecnie można nabyć mocniejsze i sporo lżejsze. Po taniości (ok. 60-70pln) dostaniesz Dartmoory Raidery, również w rozmiarze 24, 520g wagi. Ludzie na DHZone chwalą te obręcze, wiec myślę że warte są zainteresowania.

no ta ale już kupiłem tego całego black tracka i (jak dla mnie początkującego) są leciutkie ;] a co myślisz o tym type s?

i jeszcze ile ten cały type-s ma wysokości? Bo ja szukałem wszędzie i nie ma nigdzie napisane a jak ja mierzyłem (no miarką to nie ma szans żeby to dokładnie zmierzyć) to było jakoś 2.4 czy 2.5 a black track wyszukałem to ma chyba 2.55 czy cos takiego ;p i jaka jest dopuszczalna różnica? czy to zależy od gwintu na szpryśie? ;p

yhhhym ale ja tam chyba widze 25.5 (mam obie obrecze i na pewno nie ma 1cm różnicy!) jutro zdemontuje te koła i sprawdzę dokładniej "na oko" jak bardzo sa do siebie podobne...wiem ze to nie tak jak trzeba robic ale nic mi innego na razie nie zostaje...

ha znalazlem cos! http://www.oldforum.bikeaction.pl/viewtopic.php?f=68&t=72446 dopuszczalna wysokosc biorac pod uwage ze nie wszedzie jest podany idealny wymiar?? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...