Skocz do zawartości

[łańcuch]Jaki łańcuch kupić?

moize

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema, muszę kupić łańcuch do piasty z driverem ns bike pro ss coaster...i nie wiem jaki tam jest rozmiar łańcucha bo jeżdżę na standardowym xD znaczy zdaje mi się że to ten cały 3/32 ale pewien nie jestem....no i jaka korba do tego od razu i suport jeszcze muszę kupić xD (bywa jak sie wymienia cały rower po części)...jakie nazwy i wymiary weście podajcie bo ja się tam nie znam i chcę żeby to wszystko najlepiej w 350zł się zmieściło...korba na singlu oczywiście...A i tak w ogóle nie wiem czy będę miał na wszystko naraz kasy więc nie za bardzo mogę kupywać używane części niestety ;/ No one na mnie raczej nie poczekają...dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi i pozdro :)))

znalazłem takie coś bo koniecznie chcę czerwony xD Może być??

http://rowerowy.com/czesci/lancuchy/1_biegowe/dartmoorcore

aa i jeszcze jedno korba niech będzie na około 24 zęby bo z tyłu mam 8 :P

Napisano

yhhhy ok ale to nie bmx tylko street/dirt na 24 to korby chyba troszkę dłuższe ale nie wiem. śmigam na jakiś aluminiówkach z trzema biegami starymi :P co do łańcucha 1/8? to bmxowy jest i nie wiem czy to takdo street/dirt ;p no ja sie tam nie znam

a co do tego lancucha z pol ogniw to jaka nazwa jest?

Napisano

Halflink - to łańcuch z pół ogniw.

Pisałeś, ze masz drivera z tyłu, więc musi być łańcuch BMX, bo inaczej sobie z######iesz drivera! Co do korby...to ta OO spokojnie będzie pasowała do street/dirt :))

Napisano

Nie mam zaufania do ISISu, ale możesz kupić jak nie masz kasy... ale do tego jeszcze musisz dokupić suport, bo chyba nie ma w zestawie. Jednak radził bym Ci odłożyć trochę kasy i kupić albo BMX albo z mocowaniem Hollowtech II. Takie korby będziesz miał na wieczność, bez obaw że możesz złapać luz.

Napisano

no tak ale mam jeszcze duużo wydatków do tego roweru i ogromna kwota mi wyszła...nie jeżdżę jeszcze dostatecznie dobrze żeby coś połamać i uszkodzić raczej...a suport i tak mam standardowy to muszę wymienić i myślałem właśnie o ISIS

Napisano

Jak chcesz, Twój wybór :)

A co Ty na kupienie używanej korby, skoro nie masz kasy? Np kupienie używanej korby Shimano XT, deore, SLX ?

Napisano

no ewentualnie ale aukcje na mnie nie poczekają a nie zawsze mam kasę bym musiał coś wyczaić wtedy kiedy kasę będę miał ;]

shimano?..podobno to chińszczyzna i nie warto kupywać a po drugie jak się nazywa typ suportu do gtórego takie korby można zamontować?

Napisano

Jasne mógłbyś założyć jedną zębatkę, a co do tej korby... dobry wybór, na allegro kupisz używkę może za 150/200 zł. A jak założyć tą jedna zębatkę? Odkręcasz najmniejszą która jest w komplecie i zastępujesz ja zębatką 25T.

Napisano

Czyli jak odkręcę jedną zębatkę to obie odpadną tymi 4 śrubami tak? I ta disco bez obaw wejdzie? fajsko :D Jeszcze 1/8 dartmoora i ten łańcuch kupie to może się zmieszczę akurat w budżecie :D ekstra dzięki wielkie za cierpliwość

Napisano

Nie ma problemu.

Co do korby to:

4 śrubki musisz wykręcić do małej zębatki i 4 śrubki do średniej i dużej. Zresztą jak będziesz trzymał korbę w rękach to będziesz wiedział co i jak :)

Napisano

aach i jeszce jedno bo mam suport euro BB nie wiem nawet co to ale mam przeczucie że nie wejdzie...

Napisano

no ns bike traffic 2010 ;] i pisze ze podstawowy 19mm bodajże

tak wogóle to jak chcesz to se zdjęcia popatrz w mojej galerii :P jak chcesz cos tam wiedzieć

Napisano

Wiesz co, jak zbierzesz kasę, to patrz co dziennie kończące się aukcje. Brat ostatnio wyrwał korbe XT z nowym suportem za 155 zł :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...