moize Napisano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Siema, muszę kupić łańcuch do piasty z driverem ns bike pro ss coaster...i nie wiem jaki tam jest rozmiar łańcucha bo jeżdżę na standardowym xD znaczy zdaje mi się że to ten cały 3/32 ale pewien nie jestem....no i jaka korba do tego od razu i suport jeszcze muszę kupić xD (bywa jak sie wymienia cały rower po części)...jakie nazwy i wymiary weście podajcie bo ja się tam nie znam i chcę żeby to wszystko najlepiej w 350zł się zmieściło...korba na singlu oczywiście...A i tak w ogóle nie wiem czy będę miał na wszystko naraz kasy więc nie za bardzo mogę kupywać używane części niestety ;/ No one na mnie raczej nie poczekają...dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi i pozdro )) znalazłem takie coś bo koniecznie chcę czerwony xD Może być?? http://rowerowy.com/czesci/lancuchy/1_biegowe/dartmoorcore aa i jeszcze jedno korba niech będzie na około 24 zęby bo z tyłu mam 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Witaj! Pisz trochę bardziej po Polsku Co do Twojego pytania, to do driveru polecam wersje 1/8", korbę chcesz jakaś BMX czy wolisz normalną? Śmigałem na tej korbie: http://rowerowy.com/czesci/korby/octane_one_3pcs i śmiało ją polecam Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamAlgeroth Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Łańcuch z półogniw jest niezły, nigdy mi nie pękł. Z drugiej strony strasznie się rozciąga jak na łańcuch za 120zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 yhhhy ok ale to nie bmx tylko street/dirt na 24 to korby chyba troszkę dłuższe ale nie wiem. śmigam na jakiś aluminiówkach z trzema biegami starymi co do łańcucha 1/8? to bmxowy jest i nie wiem czy to takdo street/dirt ;p no ja sie tam nie znam a co do tego lancucha z pol ogniw to jaka nazwa jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Halflink - to łańcuch z pół ogniw. Pisałeś, ze masz drivera z tyłu, więc musi być łańcuch BMX, bo inaczej sobie z######iesz drivera! Co do korby...to ta OO spokojnie będzie pasowała do street/dirt ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 yhhh no korba extra ale ona 3 stówy stoi...znalażłem Octane one - Korba D2 http://rowerowy.com/czesci/korby/korbad2 co sądzicie bo budżetu jakiegoś mega nie mam...a ma 22 zęby czyli dla mnie w sam raz i od razu z zębatką i nie musiałbym dokupywać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Nie mam zaufania do ISISu, ale możesz kupić jak nie masz kasy... ale do tego jeszcze musisz dokupić suport, bo chyba nie ma w zestawie. Jednak radził bym Ci odłożyć trochę kasy i kupić albo BMX albo z mocowaniem Hollowtech II. Takie korby będziesz miał na wieczność, bez obaw że możesz złapać luz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 no tak ale mam jeszcze duużo wydatków do tego roweru i ogromna kwota mi wyszła...nie jeżdżę jeszcze dostatecznie dobrze żeby coś połamać i uszkodzić raczej...a suport i tak mam standardowy to muszę wymienić i myślałem właśnie o ISIS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Jak chcesz, Twój wybór A co Ty na kupienie używanej korby, skoro nie masz kasy? Np kupienie używanej korby Shimano XT, deore, SLX ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 no ewentualnie ale aukcje na mnie nie poczekają a nie zawsze mam kasę bym musiał coś wyczaić wtedy kiedy kasę będę miał ;] shimano?..podobno to chińszczyzna i nie warto kupywać a po drugie jak się nazywa typ suportu do gtórego takie korby można zamontować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Raczej znajdziesz całe komplety a jak coś to łap: http://rowerowy.com/czesci/wklady_suporty/os_hollowtech/shimano_bb_deore Chińszczyzna? Hmm.. kto Ci to powiedział? Ja mam Japońszczyznę jak już coś Ale spokojnie dają rade, co prawde XT i SLX używam do XC, ale zwykła deore używam do streetu i daje rade ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 ehhh yhhh ohh...no tak i ta cena...kasa mnie załatwia. a to jakbym kupił ? może używane jakbym znalazł? http://rowerowy.com/...korby/korba_545 no i czy bym mógł założyć jakoś jedną zębatkę i jak? Może masz jakiś poradnik czy coś ;P http://rowerowy.com/czesci/zebatki/dartmoor_disco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Jasne mógłbyś założyć jedną zębatkę, a co do tej korby... dobry wybór, na allegro kupisz używkę może za 150/200 zł. A jak założyć tą jedna zębatkę? Odkręcasz najmniejszą która jest w komplecie i zastępujesz ja zębatką 25T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Czyli jak odkręcę jedną zębatkę to obie odpadną tymi 4 śrubami tak? I ta disco bez obaw wejdzie? fajsko Jeszcze 1/8 dartmoora i ten łańcuch kupie to może się zmieszczę akurat w budżecie ekstra dzięki wielkie za cierpliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Nie ma problemu. Co do korby to: 4 śrubki musisz wykręcić do małej zębatki i 4 śrubki do średniej i dużej. Zresztą jak będziesz trzymał korbę w rękach to będziesz wiedział co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 aach i jeszce jedno bo mam suport euro BB nie wiem nawet co to ale mam przeczucie że nie wejdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 A jaką masz rame? euro BB to raczej podstawowy rodzaj suportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 no ns bike traffic 2010 ;] i pisze ze podstawowy 19mm bodajże tak wogóle to jak chcesz to se zdjęcia popatrz w mojej galerii jak chcesz cos tam wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Masz euro BB ( typowy MTB) więc spokojnie podejdzie Ci korba Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 http://allegro.pl/shimano-lx-2008-korba-w-dobrym-stniae-krakow-i2067419902.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 echhh ekstra tylko żebym w ciągu 6 godzin 170 zl skołował A to? drożej mnie wyjdzie ale będę miał 2 dni na licytacje to może kasę wytrzasnę a zębatki i tak pewnie będę zmieniał... http://allegro.pl/bcm-cudo-korby-blat-shimano-deore-lx-hollowtech-i2065972911.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Wiesz co, jak zbierzesz kasę, to patrz co dziennie kończące się aukcje. Brat ostatnio wyrwał korbe XT z nowym suportem za 155 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 spoko będę szukał aż znajdę :PP dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Nie ma problemu. Jak coś znajdę to podlinkuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 nie nadwyrężasz się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.