Skocz do zawartości

Powitanie sezonu - powitanie wiosny [marzec/kwiecień 2012]

pilon

"Powitanie wiosny" 2012 - wypad grupowy  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie miejsce i termin wiosennego wyjazdu grupy dolno?l?skiej wybieram?

• Gruszków, 23. - 25. marca,
      2
    • Gruszków, 30. marca. - 1. kwietnia,
      12
    • Kletno, 23. - 25. marca,
      0
    • Kletno, 30. marca. - 1. kwietnia,
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Renn - lista otwarta no i wbijasz koniecznie, dopisujemy Cię :D Kumpla po fachu miałbym nie zaprosić? ;) (Mam agencje foto & modelek we Wro ;) )

Pilonu bierz te modelki i tancrurę na wieczorek zapoznawczy :w00t: będzie miał nam kto po piwo chodzić i mięśnie masować :laugh:

hehe

Jaki ten świat mały :D

Oczywiście zabiorę ze sobą śpiwór

tylko pytanie w mojej głowie iście sie takie , ile ten domek ma łazienek ? bo jak każdy będzie chciał skorzystać z wc to niezła kolejka sie zrobi :) wiec pomyślał bym nad wynajęciem drugiego domku też . W końcu 70zł za dwie noce to nie tak dużo .

Oczywiście zostaje na dwie noce i termin Gruszków, 30. marca. - 1. kwietnia

Oki doki dziewczęta i chłopoki, już mniej-więcej wszystko o grupie wiem, tak więc przy dobrych wiatrach, jutro o tej porze będzie wiadomo coś więcej na temat rezerwacji, kosztów itp :)

Jedzenia w pakiecie nie zamawiam, bo wg mnie nie warto - sami sobie wszystko z powodzeniem zrobimy, ewentualnie zrobi się fundusz zakupowy i listę zakupów taką, żeby każdy był zadowolony, i po prostu po drodze z Wrocławia zrobię na Bielanach zakupy dla wszystkich z tegoż funduszu... Ewentualnie - w Kamiennej Górze jest LIDL, w Kowarach Biedronka, więc nic więcej chyba do szczęścia nie potrzeba :)

Cóóóóżżżż moi Drodzy, na pełne szczegóły trzeba będzie poczekać do jutra po południu. Mamy zarezerwowane wstępnie 12 miejsc w dwóch domkach, w chatce Sudeckiej i Niedźwiedziej, 200 metrów od siebie obydwie, natomiast jutro dostanę odpowiedź co do kolejnego domku, jeśli będzie zgoda na rezerwację jeszcze jednego domku dziesięcioosobowego, to nie będzie potrzeba rezerwować czwartego domku. Jesteśmy na dobrej drodze, ale jeszcze trzeba będzie podziałać. Nigdy nie spodziewałem się, że będzie tylu chętnych, a w Gruszkowie jest tylko jedna kwatera, która byłaby zdolna nas pomieścić wszystkich, niestety nie zgadza się na nic innego jak tygodniowe turnusy z dietą kapuścianą za 1150 zł. Więc muszę ogólnie działać na czterech posesjach :D Wybaczcie zwłokę :D

Cóóóóżżżż moi Drodzy, na pełne szczegóły trzeba będzie poczekać do jutra po południu. Mamy zarezerwowane wstępnie 12 miejsc w dwóch domkach, w chatce Sudeckiej i Niedźwiedziej, 200 metrów od siebie obydwie, natomiast jutro dostanę odpowiedź co do kolejnego domku, jeśli będzie zgoda na rezerwację jeszcze jednego domku dziesięcioosobowego, to nie będzie potrzeba rezerwować czwartego domku. Jesteśmy na dobrej drodze, ale jeszcze trzeba będzie podziałać. Nigdy nie spodziewałem się, że będzie tylu chętnych, a w Gruszkowie jest tylko jedna kwatera, która byłaby zdolna nas pomieścić wszystkich, niestety nie zgadza się na nic innego jak tygodniowe turnusy z dietą kapuścianą za 1150 zł. Więc muszę ogólnie działać na czterech posesjach :D Wybaczcie zwłokę :D

Pilonu niech będą dzięki - miszcz organizacji - pilon na ...admina :sorcerer: tylko niech szoppers zabierze odpowiedni plecak na browary, bo się chłopina odwodni :woot:

Odnośnie rezerwacji:

Chatka Sudecka - mamy zarezerwowane niestety tylko 6 miejsc i nie będziemy mogli wynająć całej chatki na własność. Już od dłuższego czasu ktoś ma rezerwację urlopową, więc mój wcześniejszy telefon nic by tu nie zmienił. Tym samym nam pozostają dwa pokoje, jeden dwu- i jeden czteroosobowy. I tylko 6 miejsc. Dodatkowi goście wykluczają możliwość waletowania w salonie kominkowym na podłodze i kanapach.

Ceny:

- w pokoju 4-osobowym 35zł x 4 osoby x 2 doby = 280 zł

- w pokoju 2-osobowym 40zł x 2 osoby x 2 doby = 160 zł

Tak więc weekend w tej lokacji osobę będzie kosztował 70-80 zł... Na początku zakładałem 32 zł za dobę w tej lokacji, więc finalne 35-40 chyba nie jest złe ;)

Chatka Niedźwiedzia - zarezerwowana cała dla nas, brak innych gości, 6 miejsc w dwóch trzyosobowych pokojach. Kominek, łazienka, grill, olbrzymi ogród. Kuchnia do całkowitej dyspozycji

Ceny: 180 zł za dobę do podziału na 6 osób. Koszt osobodoby to tym samym 30 zł, co daje 60 zł za cały weekend dla osoby.

Mamy tym samym 12 miejsc zaklepanych. Nad kolejnymi dziesięcioma ciągle pracuję, bądźcie proszę cierpliwi. Niestety ten ośrodek , do wynajęcia w całości i załatwiający sprawę - mieszczący 10 osób, okazał się nie do zdobycia :( Była już dużo wcześniej rezerwacja...

Tak że przytrzymam Was jeszcze 2-3 dni w niepewności, jutro będę intensywnie szukał dalej. Musicie mi wybaczyć, w tych mniejszych miejscowościach niełatwo jest coś znaleźć :(

W związku z trudnościami z zebraniem nas w jednej kupie w małej odległości od siebie, mam apel do Localsów, szczególnie może do Tysi - czy znacie jeszcze jakieś kwatery w Gruszkowie lub pobliżu? Czasem jest i tak, że Wujek Google nie wszystko potrafi znaleźć, będę więc wdzięczny za pomoc :)

"W ogrodzie" są tylko 4 miejsca, co generuje nam i tak czwarty domek do rezerwacji, a tego bym wolał uniknąć, więc "W ogrodzie" zostawiłem na sam koniec...

"Pod Gruszą" mi coś niejasno powiedzieli, że nie wiadomo co i jak bo pierwszeństwo mają turnusy kapuściane, tygodniowe, za 1000 zł, ale dziś po prostu jeszcze raz spróbuję, może odbierze tam ktoś bardziej chętny niż ostatnio.

Dzięki za pomoc ;)

Merci, Monsieur, tylko widzisz... W promieniu 5 km od Gruszkowa jest zatrzęsienie willi i agroturów, natomiast mam małe opory, bo to utrudnia wspólne szkolenie BHP wieczorem i powrót z tegoż w linii w miarę prostej, do łózka :D W ogóle już będzie dość trudno, bo jesteśmy rozdzieleni póki co po 6 osób i prawdopodobnie właściciele danej kwatery mogą kręcić nosem, że dojedzie im grillować i szkolić się z BHP, kolejne 14 :teehee:

EDIT: BHP - Bezsprzecznie Hultajskie Picie ;)

Nie przesadzajmy z tym powrotem, 3 km marsz dobrze zrobi przed snem. W sobotę mamy jeździć, więc nikt nie powinien się zalewać w trupa;) W Gruszkowie więcej kwater nie znajdziemy, a to czego nie ma w google nie istnieje w realnym świecie:)

ok, jest tak,

są 2 budynki ( z tego co zrozumiałem)

-19 miejsc ( na styk :D)

-15 miejsc

cena 40 zł od głowy

posiłki (opcjonalnie)

śniadanie 15zł

obiadokolacja 25 zł

nie ma garażu, ale rowery można schować w holu, kiedyś już mieli rowerzystów i nie było problemu, hol duży

Dziękuję Wam za pomoc, niejako Was wyprzedziłem, bo w południe kolejny raz zostawiłem zapytanie w Agroturze "Pod Gruszą", przed godziną miałem zwrotny telefon i pozytywne potwierdzenie. Nie udało mi się wejść w cfiszencajcie na Forum niestety, żeby wziąć Wasze pomysły pod uwagę :( Mamy więc 10 miejsc plus miejsce na rowery "Pod Gruszą", udało się wywinąć z turnusu kapuścianego, przemiła Pani jakoś zakitrała miejscami i wyszło na nasze. Więc poza Waszą dyskusją sprawa sama się rozwiązała... Acz nadal jestem otwarty na uwagi i prośby :) Koszt noclegu to około 35 zł za osobę, waha się to +- 5 zł w zależności od konkretnego pokoju.

Dziś usłyszałem z Karpnik, "aaaaa to pan, ten co całe góry rezerwuje na koniec marca" :D (paru landlordów szukało dla nas miejsc w znajomych ośrodkach i pewnie wieść się rozniosła :D ), a słowa te zapaliły mi żaróweczkę :D Mianowicie szystkie rezerwacje są na mnie, będę więc potrzebował koordynatorów lokacji, żeby było wiadomo co do czego i aby wzięli oni brzemię bycia prowodyrem w grupie. Spoko ze mnie człowiek, acz do Ojca Pio mi daleko i nie dam rady być w trzech miejscach na raz przy odbiorze rezerwacji :D Czekam więc na rączych pomocników-ochotników, joł!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...