Skocz do zawartości

Powitanie sezonu - powitanie wiosny [marzec/kwiecień 2012]

pilon

"Powitanie wiosny" 2012 - wypad grupowy  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie miejsce i termin wiosennego wyjazdu grupy dolno?l?skiej wybieram?

• Gruszków, 23. - 25. marca,
      2
    • Gruszków, 30. marca. - 1. kwietnia,
      12
    • Kletno, 23. - 25. marca,
      0
    • Kletno, 30. marca. - 1. kwietnia,
      1

Rekomendowane odpowiedzi

piątek mam wolny, więc też pojawię się jak najwcześniej i raczej nie będę siedział bezczynnie;)

bierze ktoś lampki? po MNM mam głód jazdy w nocy :icon_cool:

ja najprawdopodobniej też sobie wolne załatwię na piątek więc jak by co ja również chętna na małą rozgrzewkę przed wielką sobotnią wyprawą :D

Świetnie, że nasza ekipa się rozrasta ze mną może kolega pojedzie jak zdąży złożyć rower....

A i Pilon mnie też nie wliczaj do osób śpiących w domku bo z Gruszkowa to ja mam z górki :P

Darek a autem byś jechał czy pkp ?

Jakkolwiek termin wydaje się dość odległy a plany podroży mgliste to chyba jednak autkiem :)

W moim pojeździe mieszczą się dwa ludki i dwa porozkładane rowery (a może i 4 wejdą, jak się mocno postarać)

Natomiast 2 autko to kierowca i dwa rowery na bagażniku, więc do dyspozycji pozostają 3 wolne miejsca.

Podsumowując - tak możesz się z nami zabrać :D

Grupa rośnie w siłę, ja w poniedziałek, 30. stycznia dzwonię robić rezerwację. W związku z tym mam ogromną prośbę do Was wszystkich.

W sobotę rano wstawię tabelkę z uczestnikami, osobami towarzyszącymi i zapotrzebowaniem noclegowym. No i prośba, żeby do niedzieli do północy każdy odpisał mi na PW odnośnie tej tabelki: "TAK, zgadza się ilość os. tow., ilość noclegów (czy wszystkie, czy np jeden)", bądź "NIE, nie zgadza się to i to, ma być tak a tak".

Dzięki z góry, bo nie chce dać ciała i kogoś pominać, a robi sie takie szaleństwo, że boję się bazować na moich wyliczeniach bez Waszego potwierdzenia. I tak rezerwuję cały domek, ale trzeba będzie oszacować ilość ludzi, żeby nadmiaru nie wyprosili na dwór w dniu przyjazdu ;) Tam można troszkę przepełnić, ale trzeba właścicieli na to przyszykować ;)

THX :D

Ps. Żeby nie było wątpliwości, bo mogłem zostać źle zrozumiany - to, że robi nas się tak na oko dwudziestka w ośmioosobowym domku, nie znaczy, że ktoś się nie załapie! Damy jakoś radę, odważniejsi będą mogli kimnąć jakoś na kanapie czy jakimś łózku turystycznym - coś skombinujemy, a poza tym będę szukał kolejnego ośrodka, w jak najmniejszej odległości, tak, żeby w max kwadrans, nawet piechotką, rozejść się na lulu. Tak że nie martwcie się o przepełnienie :)

Mamy jeszcze takie ośrodki do dyspozycji:

1) http://www.niedzwied...s.wkarpaczu.pl/

2) http://www.agroturys...grodzie.ig2.pl/

Może niezbyt dyskretnie, ale co też działo się w 2008 że kontuzja jeszcze daje o sobie znać!? :teehee:

Szkoda że nie wyrobie się z zakupem fulla na wyjazd, może przynajmniej na podjazdach będzie mi łatwiej :P

I kompletny offtop co do wyjazdu: Jakie opony na tamten teren? Czy Maxxisy Crossmarki na świeżym bieżniku dadzą rade? Nie chcę kupować specjalnie opon na 3 dniowy wyjazd a jeżdżę też dużo po asfalcie (jakieś 50-50) bo do tras zwykle targam się o własnych siłach :)

hmm, ja byłem ostatnio na 2x roro evo 2,1, jedynie na ostrych podjazdach, na śliskich gładkich mokrych kamieniach (wołek) mi się tył ślizgał. możemy spotkać 20 cm głębokie błoto, więc z przodu by się przydało coś z rzadszym bieżnikiem , jest tam troche ostrych kamieni wiec rozmiar poniżej 2.0 raczej nie żeby snake'a nie zapać, oczywiscie dużo zależy od tego kiedy śnieg stopnieje

crossmarki dadzą rade o ile nie bedziesz na za dużym ciśnieniu jechał , tak aby boczne klocki tez coś trzymały podczas jazdy na wprost

Może niezbyt dyskretnie, ale co też działo się w 2008 że kontuzja jeszcze daje o sobie znać!? :teehee:

Szkoda że nie wyrobie się z zakupem fulla na wyjazd, może przynajmniej na podjazdach będzie mi łatwiej :P

I kompletny offtop co do wyjazdu: Jakie opony na tamten teren? Czy Maxxisy Crossmarki na świeżym bieżniku dadzą rade? Nie chcę kupować specjalnie opon na 3 dniowy wyjazd a jeżdżę też dużo po asfalcie (jakieś 50-50) bo do tras zwykle targam się o własnych siłach :)

To nie żadna tajemnica... wypadek na nartach, miałem połamaną większość żeber, wstrząs mózgu, stłuczoną wątrobę, krwiaka w oku, no i wyrwany bark. Głowa kości ramieniowej była poza stawem przez ponad 6 godzin no i więzadła się rozciągnęły jak guma w starych gaciach. Doprawiłem się jeszcze rok później wpadając do stawu w Śnieżnych Kotłach, znów bark i znów głowka poza panewką, tym razem 8 godzin bo 4 zajęło mi zejście do Jagniątkowa z jedną ręką w kieszeni :D Debil, dopiero na dole GOPR zawołałem. Potem jeszcze dzwon w samochodzie - strzał z boku i cała zabawa od nowa. Dzięki temu mój bark ma konstrukcję bliską kisielowi i nie lubi twardych podłoży :D Na podciąganie więzadeł nie mam czasu, bo to 3 miechy z ręką uziemioną :D

Opony - naprawdę jakiekolwiek, gwarantujące bezpieczną jazdę, dobrą pracę na podjazdach i konkrolę przy skrętach w czasie zjadu. Każda seryjna oponka da radę - toż to nie DH z Whistler Mnt. ;)

Cox - nie pytaj na jakich oponach ja tam w sierpniu byłem.. Pilon (i nie tylko) świadkiem. Tak więc będę musiał inne kupić. BTW - czy ktoś widział gdzieś we Wrocławiu Schwalbe Smart Sam-y 700cx45? Bo chyba na nie się zdecyduję.

Hejas,

załączam wspomniane dwa dni temu zestawienie.

Bardzo proszę żebyście je oblookali i napisali do mnie na PW jeśli coś się nie zgadza lub kogoś pominąłem, bardzo proszę zróbcie to do niedzieli do północy. KONIECZNIE!

Ilość miejsc do spania jest sumą użytkownika z FR i ewentualnych jego osób towarzyszących.

Nicki niebieską kursywą - niepewne wyjazdu bądź niepotwierdzone. Nie wliczałem ich w sumy, żeby nie wywierać presji do zaliczki za ośrodki. Ale nie znaczy to, że nie są mile widziani! Koniecznie zapraszamy, a i miejsce do spania się zorganizuje!

Potwierdzajcie proszę tylko niezgodności i tylko na PW, bo wątek zrobi się meeega nieczytelny ;)

noclegi.jpg

Dzięki ;)

Hej!

Mnie panie Kubo nie bierz pod uwagę nawet jako niepotwierdzone...

Okazuje się że ten weekend to przedświąteczny co równoważy się ze zwiększonym natężeniem pracy w mojej branży, do tego "handlowa" niedziela...

Szczerze wątpię czy uda mi się załatwić choć jeden wolny dzień :(

Jeżeli będę to na pewno tylko na jeden dzień: sobotę.

Może uda się nam jakoś zgrać panie Inhibitorze??

Pozdro!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...