Skocz do zawartości

[spodnie] Endura - rozmiary spodni

Piorun23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie do użytkowników spodni Endury, zwłaszcza Humvee: jak jest w nich z rozmiarem?

Rozmiarówka raczej normalna, czy może zaniżona?

Nogawki w udach obcisłe czy luźniejsze?

Według tabel Endury jestem na granicy rozmiaru L i XL, i zupełnie nie wiem który wybrać :(

Niestety jestem skazany na kupno wysyłkowe, więc zmierzenie w sklepie odpada

Z góry dziękuję za pomoc :)

Napisano

Rozmiarówka jest raczej "normalna". Nogawki w udach luźne, chyba że masz naprawdę mocno uda zbudowane.

Co do dokładnego wyboru rozmiaru - napisz do sklepu, w którym chcesz je kupić i poproś o dobranie rozmiaru lub zmierzenie wymiarów spodni - wtedy na 99% dobry rozmiar dostaniesz.

Napisano

Ja mam 182 cm/80 kg i Humvee L na szerokość są idealne, ale nieco przykrótkie. XL były dobre na długość, ale zdecydowanie za obszerne.

W mojej opinii Endura mogłaby produkować nieco dłuższy ten model.

Napisano

U mnie wzrost 177cm, obwód pasa 107-110cm, obwód bioder 116-120cm, obwód uda 68cm i w Humvee XL nawet nie wchodzę,

XXL prawdopodobnie też by były za małe, ale nie przymierzałem, nie było takiego rozmiaru w sklepie.

Napisano

Mam 180 cm wzrostu, i prawie 90 kg (tak wiem... ;P), L-ka była prawie dobra, XL jest ciut za obszerne. Mówię o modelu Firefly. Na długość... w sumie ciężko mi powiedzieć, obie wielkości były w zasadzie ok.

Mimo wszystko, dobrze przymierzyć. Gdybym nie przymierzył, wziąłbym w ciemno L i bym miał zmartwienie :)

P.

Napisano

Nie ma co się sugerować innymi modelami - poszczególne modele mają nieco inny krój i możliwości regulacji w pasie.

Domeną Singletrack'ów są relatywnie krótkie nogawki - jeśli ktoś jest wysoki, a szczupły, to nie jest ciekawie.

Napisano

Humvee mam M i sa idealne, Singletracki miałem L i były dużo za duże, w pasie na max zaciągi i mogłem sciągać bez odpinania guzika. Wymieniłem na M i za cholere nie zapnę, w pasie za ciasne i nic nie wyszło -do sprzedania:(

Napisano

Mnie się nie udało znaleźć dla siebie odpowiedniej długości w żadnym modelu spodni Endury. Mam 190cm wzrostu i 90-92 w pasie. Spodenki Hummvee zgodnie z tabelą E powinny być L-ki a po zamówieniu L i przymiarce musiałem je wymieniać na XL bo były za małe.

Napisano

Wielkie dzięki za pomoc :thumbsup:

Spodnie już mam, Humvee rozmiar XL i jestem bardzo zadowolony - i z jakości, i z rozmiaru :laugh:

Jak dla mnie po prostu nie mogły by być mniejsze - wiem ze niektórzy lubią bardziej obcisłe rzeczy, ale ja nie

Napisano

Kupowałem juz kilkakrotnie odzież Endury w endurastore.pl i dają tam mozliwość kupienia odzieży np w 2 rozmiarach po czym, jedną z nich można odesłać na koszt sklepu.

Napisano

Ciekawa informacja, dzięki. Swoją drogą, dlaczego nie kupujesz w sklepie we Wrocławiu?

Mają przecież duży wybór i zawsze można zamówić, a jak nie pasuje, to po prostu nie kupisz

i nie mają Ci tego za złe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...