Piorun23 Napisano 17 Stycznia 2012 Napisano 17 Stycznia 2012 Mam pytanie do użytkowników spodni Endury, zwłaszcza Humvee: jak jest w nich z rozmiarem? Rozmiarówka raczej normalna, czy może zaniżona? Nogawki w udach obcisłe czy luźniejsze? Według tabel Endury jestem na granicy rozmiaru L i XL, i zupełnie nie wiem który wybrać Niestety jestem skazany na kupno wysyłkowe, więc zmierzenie w sklepie odpada Z góry dziękuję za pomoc
ACextreme Napisano 17 Stycznia 2012 Napisano 17 Stycznia 2012 Rozmiarówka jest raczej "normalna". Nogawki w udach luźne, chyba że masz naprawdę mocno uda zbudowane. Co do dokładnego wyboru rozmiaru - napisz do sklepu, w którym chcesz je kupić i poproś o dobranie rozmiaru lub zmierzenie wymiarów spodni - wtedy na 99% dobry rozmiar dostaniesz.
Darek14 Napisano 17 Stycznia 2012 Napisano 17 Stycznia 2012 Ja mam 182 cm/80 kg i Humvee L na szerokość są idealne, ale nieco przykrótkie. XL były dobre na długość, ale zdecydowanie za obszerne. W mojej opinii Endura mogłaby produkować nieco dłuższy ten model.
enkoder Napisano 17 Stycznia 2012 Napisano 17 Stycznia 2012 U mnie wzrost 177cm, obwód pasa 107-110cm, obwód bioder 116-120cm, obwód uda 68cm i w Humvee XL nawet nie wchodzę, XXL prawdopodobnie też by były za małe, ale nie przymierzałem, nie było takiego rozmiaru w sklepie.
Pavvel Napisano 17 Stycznia 2012 Napisano 17 Stycznia 2012 Mam 180 cm wzrostu, i prawie 90 kg (tak wiem... ;P), L-ka była prawie dobra, XL jest ciut za obszerne. Mówię o modelu Firefly. Na długość... w sumie ciężko mi powiedzieć, obie wielkości były w zasadzie ok. Mimo wszystko, dobrze przymierzyć. Gdybym nie przymierzył, wziąłbym w ciemno L i bym miał zmartwienie P.
Andrew Napisano 17 Stycznia 2012 Napisano 17 Stycznia 2012 180cm, 74kg. Endura Singletrack L są ciut za krótkie.
ACextreme Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 Nie ma co się sugerować innymi modelami - poszczególne modele mają nieco inny krój i możliwości regulacji w pasie. Domeną Singletrack'ów są relatywnie krótkie nogawki - jeśli ktoś jest wysoki, a szczupły, to nie jest ciekawie.
wdj40 Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 Humvee mam M i sa idealne, Singletracki miałem L i były dużo za duże, w pasie na max zaciągi i mogłem sciągać bez odpinania guzika. Wymieniłem na M i za cholere nie zapnę, w pasie za ciasne i nic nie wyszło -do sprzedania:(
Peterp079 Napisano 19 Stycznia 2012 Napisano 19 Stycznia 2012 Mnie się nie udało znaleźć dla siebie odpowiedniej długości w żadnym modelu spodni Endury. Mam 190cm wzrostu i 90-92 w pasie. Spodenki Hummvee zgodnie z tabelą E powinny być L-ki a po zamówieniu L i przymiarce musiałem je wymieniać na XL bo były za małe.
Piorun23 Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Napisano 24 Stycznia 2012 Wielkie dzięki za pomoc Spodnie już mam, Humvee rozmiar XL i jestem bardzo zadowolony - i z jakości, i z rozmiaru Jak dla mnie po prostu nie mogły by być mniejsze - wiem ze niektórzy lubią bardziej obcisłe rzeczy, ale ja nie
Piksel Napisano 25 Stycznia 2012 Napisano 25 Stycznia 2012 Mam pytanie czy krótkie singieltracki L będą dobre na 178-179 cm z tym że jestem dosyć szczupły.
ACextreme Napisano 26 Stycznia 2012 Napisano 26 Stycznia 2012 Na wzrost na pewno będą pasowały, a w pasie mają od ok. 88cm w obwodzie... mniej więcej
ingaas Napisano 27 Stycznia 2012 Napisano 27 Stycznia 2012 Kupowałem juz kilkakrotnie odzież Endury w endurastore.pl i dają tam mozliwość kupienia odzieży np w 2 rozmiarach po czym, jedną z nich można odesłać na koszt sklepu.
enkoder Napisano 27 Stycznia 2012 Napisano 27 Stycznia 2012 Ciekawa informacja, dzięki. Swoją drogą, dlaczego nie kupujesz w sklepie we Wrocławiu? Mają przecież duży wybór i zawsze można zamówić, a jak nie pasuje, to po prostu nie kupisz i nie mają Ci tego za złe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.