Skocz do zawartości

[mleczko do uszczelniania] Jaki polecacie ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

na wstępie chciałem poinformować, że wiem o braku potrzeby stosowania mleczka uszczelniającego do ust, jednak pomimo to chciałem zapytać czy szanowni forumowicze mają jakieś konkretne produkty do polecenia?

Inna sprawa jest taka, że dostałem do znajomego oponę tubeless i uchodzi z niej powietrze więc uznałem, ze gdyby wlać mleczka mogło by pomóc :).

Jeszcze jedno macie może jakieś doświadczenia z płynem caffelatex podobno jest dużo lepszy od zwykłych mleczek bo tworzy swego rodzaju pianę wewnątrz opony, ale tutaj moje pytanie jak to wygląda w realu i czy po ściągnięciu takiej opony nadaje się ona do czegoś więcej poza koszem (czy da się usunąć zaschniętą "pianę"?)

Z góry dzięki za pomoc !

• Mod Team
Napisano
że wiem o braku potrzeby stosowania mleczka uszczelniającego do ust

Całe szczęście, do ust są inne płyny.

active-zimna-mieta-plyn-do-ust-500-ml.jpg

Teoretycznie opony UST nie wymagają stosowania uszczelniaczy , aczkolwiek przy minimalnych ubytkach powietrza nie zaszkodzi wlać jakieś 20ml- oczywiście zakładając,że opona niema poważnego uszkodzenia.

czy szanowni forumowicze mają jakieś konkretne produkty do polecenia?

Stan's NoTubes

• Mod Team
Napisano

Ja jeszcze za dużego doświadczenia nie mam, ale przynajmniej jeżeli chodzi o samo uszczelnienie opon to w moim przypadku Stan sobie ładnie poradził, biorąc pod uwagę fakt, że z tyłu mam zwykłego (nie TNT), kevlarowego Saguaro, którego uszczelniłem przy pomocy Stana i pompki podłogowej to pod tym względem mogę go zdecydowanie polecić :D

Napisano

No jeśli chodzi o mleczka to przelałem chyba wszystkie :) Nic nie działa tak sprawnie jak Stan's NoTubes. Jak wszystko ma jedną wadę. Ciężko usunąć syf z opony i nieco szybciej wysycha od innych. Uszczelnienie po zalaniu jest mega szybkie, Continental RK Race Sport łapało około 1 minuty. Kilka razy zdarzyło się przekuć czymś oponę. Po około 8-10 obrotach uszczelnia i trzyma idealnie ciśnienie.

Nie bawiłbym się wić innego.

Leo2: bez urazy, pewnie jest świetne, ale nie znam Twojego, więc się nie wypowiem :)

Napisano

Nie ma żadnej urazy, moje pewnie działa trochę gorzej, ale jak kiedyś pisałem każdy musi sobie sam odpowiedzieć czy woli 100% użyteczności za 100% ceny, czy preferuje powiedzmy 90% za 40% ceny.

Napisano

Tutaj jest test caffelatex: administrator zablokował link więc wpisz "CafféLatex" w google i wybierz 3cią pozycję

Mimo to wybrałem ten produkt do opon z dętkami gdyż opinie dla tej wersji były bardziej przychylne. Z tego co wyczytałem caffelatex nie radzi sobie tak dobrze z oponami UST jak z klasycznym rozwiązaniem. Zalewał będę 3 rowery mtb i 2 szosy, ale jakichkolwiek recenzji spodziewać się można dopiero latem.

Napisano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Póki co kupiłem caffelatex dostałem dość dobrą cenę więc też nie było się nad czym zastanawiać. :)

Również jak po testuję to postaram się coś naskrobać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...