bis24 Napisano 17 Stycznia 2012 Napisano 17 Stycznia 2012 poszukuję rowerku na XT z Rebą najchętniej coś z wyprzedaży może być nawet z 2009 w rozmiarze 19/20. Jedyny warunek ma być nowy. Co grono forumowiczów może polecić?. Przeglądam od pewnego czasu net jest tego troszkę ale zawsze coś nie pasuje. Obecnie mam gary fisher wahoo 2009 fabryczny nie chcę się bawić w zmiany chciałbym coś nowego. Jeśli nie w tym dziale albo coś nie tak z pierwszym moim postem to proszę o wyrozumiałość. Z pewnością pozostanę z Wami.
tomke1 Napisano 17 Stycznia 2012 Napisano 17 Stycznia 2012 http://www.bike-disc...-0.html?mfid=52 po obecnym kursie się zmieścisz a nawet ma SID'a zamiast Reby. Są też tańsze ZR z poprzedniego roku z Fox'em ale bez XT. Nie zapisałeś nic nt. geometrii jaka Ci leży, bo jeżeli nie wyobrażasz sobie niczego innego niż Gary (sam mam Wahoo '06 z którego została rama, kierownica, mostek i sztyca ) i dalej go zmieniam, bo jeździ mi się na nim idealnie. Jedynie na co bym się przesiadł to full, wtedy bym jakoś zmianę geometrii przeżył.
bis24 Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Napisano 17 Stycznia 2012 Nie zapisałeś nic nt. geometrii jaka Ci leży GF jest za duży bo ma 21 jak dla mnie stąd zmiana z pewnością i geometrii będzie. Szukać należy carbonu, 7005 może scandium?.
tomke1 Napisano 17 Stycznia 2012 Napisano 17 Stycznia 2012 Gary ma długa rurę górną, przez co jeździ się na nim ciutkę inaczej niż na "krótszych" ramach. Podobny jest Trek wkońcu to obecnie jedna firma. A jeżeli nie zależy Ci na zachowaniu podobieństw do Garego to możesz szukać czegokolwiek. Z carbonu to http://www.bike-discount.de/shop/k1831/a46188/black-sin-6-0.html?mfid=52 jest fajny, ale raczej w carbonie z reba i na xt to w tej cenie będziesz miał ciężko, zwłaszcza lepszych firm. Radon'a do lepszych firm zaliczyć raczej nie można (raczej to średnia), chociaż się starają zwłaszcza osprzętem i ceną zachęcać. Zresztą kupowanie byle jakiego carbonu to wydaje mi się marny interes.. ale nt. carbonu to ja się nie wypowiadam.
bis24 Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Napisano 17 Stycznia 2012 Gary ma długa rurę górną, przez co jeździ się na nim ciutkę inaczej niż na "krótszych" ramach. Podobny jest Trek wkońcu to obecnie jedna firma. A jeżeli nie zależy Ci na zachowaniu podobieństw do Garego to możesz szukać czegokolwiek. Z carbonu to http://www.bike-discount.de/shop/k1831/a46188/black-sin-6-0.html?mfid=52 jest fajny, ale raczej w carbonie z reba i na xt to w tej cenie będziesz miał ciężko, zwłaszcza lepszych firm. Radon'a do lepszych firm zaliczyć raczej nie można (raczej to średnia), chociaż się starają zwłaszcza osprzętem i ceną zachęcać. Zresztą kupowanie byle jakiego carbonu to wydaje mi się marny interes.. ale nt. carbonu to ja się nie wypowiadam. a co myślicie o Hai Bike Light RC: Rama: UD Carbon, Advanced Multiforming Technology Widelec: Rock Shox Reba SL, PopLoc, Sprężyna: powietrze, Tłumienie: olej, Skok: 100mm, Regulacja: manetka, 1 1/8" - 1 1/2" Przerzutka przednia: Shimano Deore XT M 770, Dual Pull, Top Swing, 34,9mm Przerzutka tylna: Shimano Deore XT M 773 Shadow, 30-biegów Manetki: Shimano Deore XT SL-M 770, Rapidfire Korba: Shimano Deore XT M 770, Hollowtech II, 42-32-24 zęby Wkład suportu: Shimano PressFit MTB Kaseta: Shimano HG 81, 11-36 z., 10-biegów Łańcuch: Shimano HG 74 Klamki hamulcowe: Avid Elixir 3 aluminiowe Hamulce (przód): Avid Elixir 3, hydrauliczne, 185mm Disc Hamulce (tył): Avid Elixir 3, hydrauliczne, 160mm Disc Opony: Schwalbe Rocket Ron EVO, zwijane, 26x2,1,SV wentyl Koła: DT Swiss X 1900 Kierownica: XLC Pro SL, flatbar, oversize Gripy: XLC Sport przykręcane Mostek: XLC Pro SL Stery: FSA SX-Pro, A-Head, semi-integriert, 1 1/8" - 1 1/2" Siodło: Selle Italia Nekkar Sztyca: Haibike Flex Post, 27,2mm, mit Imbusklemmung Pedały: brak Waga: 10,3 Rozmiary: 49,53cm to jest warte tej ceny?. cenę zaproponowano 5.8k
blackiwan Napisano 17 Stycznia 2012 Napisano 17 Stycznia 2012 Może cos takiego: http://lemonbike.eu/product_info.php?products_id=1331 ma niezłe koła
bis24 Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Napisano 30 Stycznia 2012 I stałem się właścicielem Kona kula DLX 20 Rama: Kona Race Light Scandium Widelec: RockShox Reba SL 100mm Stery: FSA Orbit DL Ramiona korby: Shimano SLX Zębatki: 44/32/22 Suport: Shimano SLX Pedały: Shimano M520 Clipless Łańcuch: Shimano Deore Wolnobieg: Shimano SLX (11-32, 9spd) Przednia przerzutka: Shimano XT Tylna przerzutka: Shimano XT Shadow Manetka: Shimano XT Kierownica: Kona XC/BC Deluxe Riser- 66cm Mostek: Kona XC/BC Chwyty: Kona Race Light Hamulce: Shimano SLX Hydraulic Disc Klamki hamulcowe: Shimano SLX Hydraulic Przednia piasta: Mavic Crosstrail Wheelset Tylna piasta: Mavic Crosstrail Wheelset Szprychy: Mavic Crosstrail Wheelset Opony: Maxxis Ignitor 26x2.1 Obręcze: Mavic Crosstrail Wheelset Siodełko: WTB Rocket V Comp Cromo Sztyca: Kona XC Deluxe Zacisk siodełka: Kona Clamp waży to bez pedałów 10400 g a tak oto wygląda
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.