stpman Napisano 16 Stycznia 2012 Napisano 16 Stycznia 2012 Jaką obręcz do enduro i czasem lekkiego FR byście polecili? Cena około 90-100zł? Co do wagi to tak żeby zoptymalizować ją pod kątem wytrzymałości, nie chcę jakiegoś kloca, ani delikatnej obręczy. Myślałem nad NS Fundamental, ew coś z Dartmoora, ale nie siedzę w temacie. Sun Rimsów jakoś mało teraz na Allegro, a mam Rhyno Lite i jestem bardzo zadowolony.
enduroriderPL Napisano 17 Stycznia 2012 Napisano 17 Stycznia 2012 Jeżeli jesteś zadowolony to nie zmieniaj Lepsze jest wrogiem dobrego
stpman Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Napisano 17 Stycznia 2012 Ale zmiana amora wiąże się ze zmianą piasty na QR20, doszedłem do wniosku, że lepiej będzie jak sobie zaplotę nowe koło, a stare w całości sprzedam. Szprych używanych nikt nie kupi, a i ze sprzedaż piasty łatwo nie będzie. Póki co mam na oku obręcz Dartmoor Trixi, piasta Dartmoor Dee-Force, szprychy DT.
Mod Team sznib Napisano 17 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 17 Stycznia 2012 Jak ma być lekkie FR Trixie odpuść, bierz Raidera.
stpman Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Napisano 17 Stycznia 2012 Jak ma być lekkie FR Trixie odpuść, bierz Raidera. A co z nią nie tak?
Mod Team sznib Napisano 18 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 18 Stycznia 2012 Może okazać się za słaba. Raider ma najlepszy stosunek cena/waga/wytrzymałość i jest popularna i sprawdzona.
stpman Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Napisano 18 Stycznia 2012 Po głębszych analizach będzie jednak Radier, a czy jest różnica w sztywności koło na 32 lub 36 szprych?
dawid Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 na pewno jakaś jest, ale czy ją poczujesz to ciężko powiedzieć jak chcesz mieć możliwie mocne koło to bierz 36, jak aż tak Ci nie zależy to 32, zaoszczedzisz jakieś 25gram i kilka zl
stpman Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Napisano 18 Stycznia 2012 Panowie, a co sądzicie o obręczy Mavic XM 317? Nada się do moich potrzeb? Pytam, bo na oznaczeniach Mavica się nie znam i nie miałem z nimi nigdy do czynienia.
Mod Team sznib Napisano 18 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 18 Stycznia 2012 XM do XC chyba, do DH, FR są obręcze Mavica z oznaczeniem Ex, do Enduro z oznaczeniem En. BTW, mam do sprzedania obręcz Mavica EX 325 36H, szczegóły: [części] przerzutka przód Alivio, zaciski kół, obręcz Mavic Ex325 - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa
zido Napisano 11 Czerwca 2012 Napisano 11 Czerwca 2012 odgrzeję temat, bo nie chcę zakładać podobnego tak jak w temacie szukam lekkiej i taniej obręczy do enduro na przód, ale nie za ostrego. moje typy - rider dartmoor - 570g - equalizer 27 - 480g co brać? może coś innego ciekawego?
TrzecieKolo Napisano 11 Czerwca 2012 Napisano 11 Czerwca 2012 Kupiłem w zimie Raidera 2012, jeżdziłem głównie "nizinne enduro" , trochę na lokalnych trasach DH, nie dawno 15 dni w górach, przeżył bardzo ładnie, na przodzie go mam. Ten equalizer trochę wąski...
MateuszBarwina97 Napisano 11 Czerwca 2012 Napisano 11 Czerwca 2012 radze nie brać dartmoor'a raider ... mój kolega ma to po 2 miesiącach ma powyginaną , krzywą (do środka) i rozczepioną obręcz... też jeździ w lekkim freeride i trochę w streecie a obręcz fail... ja posiadam obręcz Sun Rims, DS2-XC co prawda jest do XC ale daje radę .. ile razy po skoku na schodach dostała kantem o krawędź i nic . lekko może się wykrzywić na bok
stpman Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Napisano 11 Czerwca 2012 Ja o obręczach Darta złego słowa nie słyszałem. Koledzy mają i nic się z tym nie dzieje. Podstawą to dobrze zaplecione koło, jak ktoś nie umie zaplatać, albo jeździ z luźnymi szprychami to każdą felgę zniszczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.