Skocz do zawartości

[amortyzator] RS Pike 454 Dual Air

stpman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem tu nowy, ale liczę na waszą pomoc:)

Sprawa wygląda tak, że mam na oku amortyzator podany w temacie, ale posiada on fabryczną manetkę Pop Lock, którą steruje się Motion Control, ale z tego co wiem, działa ona na zasadzie 0 - 1, czyli otwarte - blokada. Po za tym jest mi to zbędne, swoje waży, a i można by sprzedać z zyskiem:)

Stąd też moje pytanie: Czy istnieje możliwość demontażu tej manetki, tak aby można było regulować MC?

Tak można, odkręcasz śrubkę która trzyma linkę i ściągasz manetkę. Poza tym jeżeli to dual air to prawdopodobnie ma Gate'a jest to swego rodzaju zawór bezpieczeństwa który pozwala nawet gdy masz zablokowany widelec na jego ugięcie się, więc nie do końca tak to działa 0-1 jak napisałeś. Jeżeli skręcisz maksymalnie gate'a na minimum wówczas po włączeniu blokady widelec jedynie nieznacznie się utwardzi. Także jak już będziesz miał amortyzator trochę po eksperymentuj zanim pozbędziesz się manetki.

P.S.

Twardość i charakterystykę pracy nie regulujesz poprzez MC tylko komorami powietrznymi w lewej goleni.

Tak można, odkręcasz śrubkę która trzyma linkę i ściągasz manetkę. Poza tym jeżeli to dual air to prawdopodobnie ma Gate'a jest to swego rodzaju zawór bezpieczeństwa który pozwala nawet gdy masz zablokowany widelec na jego ugięcie się, więc nie do końca tak to działa 0-1 jak napisałeś. Jeżeli skręcisz maksymalnie gate'a na minimum wówczas po włączeniu blokady widelec jedynie nieznacznie się utwardzi. Także jak już będziesz miał amortyzator trochę po eksperymentuj zanim pozbędziesz się manetki.

P.S.

Twardość i charakterystykę pracy nie regulujesz poprzez MC tylko komorami powietrznymi w lewej goleni.

Jak napisal detonator- wyciag sprezynke i masz normalne pokretlo, z pelna choc dosc ulomna regulacja tlumienia dobicia. Regulacja flootgate'a daje tylko mozliwosc regulacji progu, po ktorym widelec zaczyna sie zapadac, a nie regulacje szybkosci tego zapadania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...