Skocz do zawartości

[hamulce] Shimano xt br-m775 - wasze opinie

asked

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć raz jeszcze.

Szukam opinii na temat tych konkretnych hamulców. Przejrzałem fora internetowe i co prawda są jakieś informacje ale cały czas zachodzę jakie tak naprawdę są hamulce z tematu.

Ludzie piszą na formach najczęściej wtedy, gdy mają z czymś problem...

Proszę o Wasze zdanie.

Dlaczego?

Kupiłem niedawno komplet hamulców (nowe) pochodzących z demontażu z innego roweru. Obecnie mam możliwość kupić drugi taki zestaw ale używany. Jego cena to 500 PLN. Znam osobę, która korzystała z hamulców i wiem co one przeszły...w sumie nic ponieważ mają jeszcze 60% okładzin pierwotnie do nich dołączonych.

Sprawdziłem klamki, tłoczki i teoretycznie wszystko jest OK. Nic nigdzie nie cieknie, klamka się nie zapada...jednak jest to używany hamulec. Mógł zrobić pewnie mniej niż 1000 km bo rower stał w przedpokoju. Stan wizualny jest idealny (brak jakiegokolwiek zadrapania czy obicia).

Sam mam 2 rowery i jeden z nich już będzie miał takie hamulce ale czy warto się pakować w takie same hamulce tylko używane do drugiego? Nie miałem żadnych doświadczeń z tym modelem i tu właśnie proszę o pomoc.

Uprzedzę pytania i odpowiem...długość przewodów jest idealna...

Łukasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...