asked Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Cześć raz jeszcze. Szukam opinii na temat tych konkretnych hamulców. Przejrzałem fora internetowe i co prawda są jakieś informacje ale cały czas zachodzę jakie tak naprawdę są hamulce z tematu. Ludzie piszą na formach najczęściej wtedy, gdy mają z czymś problem... Proszę o Wasze zdanie. Dlaczego? Kupiłem niedawno komplet hamulców (nowe) pochodzących z demontażu z innego roweru. Obecnie mam możliwość kupić drugi taki zestaw ale używany. Jego cena to 500 PLN. Znam osobę, która korzystała z hamulców i wiem co one przeszły...w sumie nic ponieważ mają jeszcze 60% okładzin pierwotnie do nich dołączonych. Sprawdziłem klamki, tłoczki i teoretycznie wszystko jest OK. Nic nigdzie nie cieknie, klamka się nie zapada...jednak jest to używany hamulec. Mógł zrobić pewnie mniej niż 1000 km bo rower stał w przedpokoju. Stan wizualny jest idealny (brak jakiegokolwiek zadrapania czy obicia). Sam mam 2 rowery i jeden z nich już będzie miał takie hamulce ale czy warto się pakować w takie same hamulce tylko używane do drugiego? Nie miałem żadnych doświadczeń z tym modelem i tu właśnie proszę o pomoc. Uprzedzę pytania i odpowiem...długość przewodów jest idealna... Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 http://www.forumrowerowe.org/topic/33770-hamulce-hydrauliczne-shimano-xt-2008/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.