JaniszMTB Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witajcie! Potrzebuję rady w sprawie jaką kupić ramę do 500 zł, do sztywnego widelca mosso. Musi być pasująca rozmiarem do 180 cm wzrostu i 80cm długości nogi od krocza oraz sprostać wadze 90 kg. Przeznaczenie w dużejjj mierze szosa czasami szutry i leśne wycieczki w niewymagającym terenie. Myślałem o ramie Krossa A4/A6 leczy z tych starszych roczników. Od razu do niej możecie zaproponować zestaw rurek. Dobrze żeby rama miała mocowanie pod V-ki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Hej, mogę Ci zaproponować czeskiego sztywniaka, mam do niego lekkie rurki. 19" powinno wystarczyć, tylko nie ma pivotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yamaha1 Napisano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Do 500zł to masz Acenta Elnino nowe ramy na allegro(449zł wysyłka widze free) Do mosso się idealnie sprawdza , kolega Grand 231 ma takowy zestaw popisz z nim napisze Ci jak się spisuje taki zestawik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juraleona Napisano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Jeszcze jeden głos za accentem El Nino. Jedna uwaga: Strasznie, strasznie, strasznie lichy lakier. Po 1 dniu jazdy z pancerzem ułożonym w innym miejscu miałem tam przetarcie do metalu (przewód przedniego hampla). Zastanów się jeszcze nad ramkami MTB Birii, kumpel jeździ i nie narzeka, ale jest ciutkę lżejszy Ja mam koło 85 kg i ramka El Nino daje radę ale na tylnych widełkach widać ślady po tarczy 180 mm, czyli się gną się w tamtym miejscu:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Myślałem o ElNino . Tylko ostatnio ciężko znaleźć ją w odpowiednim rozmiarze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.