Gość Napisano 17 Stycznia 2012 Napisano 17 Stycznia 2012 Skoro luz jest wyczuwalny to nie jest taki mikro wg. mnie jest sens chyba, że Ci nie szkoda piasty to nie ruszaj, bo nawet najmniejszy luz jest zaczątkiem do tego, że łożysko będzie się nieprawidłowo zużywać co z kolei zaowocuje koniecznością zmiany bieżni i kulek prędzej czy później ale to twój rower ja w swoim nie uznaje pół środków i musi być na 100% zrobione
mateusz7991zajt Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Napisano 17 Stycznia 2012 Dobra zrobie to w czwartek Spróbuje poprostu chycić tą kontre i całą bez rozkontrowania dokręcić, luz jest tak mały ze jak przekręce o 1/4 obrotu to zniknie całkiem;D pytanie czy dam rade dokrącić obie śruby na raz?
Punkxtr Napisano 17 Stycznia 2012 Napisano 17 Stycznia 2012 I to jest właśnie 1-wszy krok do zniszczenia piasty. Przeczytaj treść z linku powyżej.
mateusz7991zajt Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Napisano 17 Stycznia 2012 Ok, musze to znów rozkręcić i pożądnie zakontrować ;D Myśle że nie bede miał z tym problemu
Piksel Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 Pamiętaj żeby kontrować, kiedy kontrę od strony bębenka trzyma imadło i aby podczas dokręcania kontry nie ruszać konusem.
mateusz7991zajt Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Napisano 21 Stycznia 2012 Mam pytanie czy należy sie przejmować że piasta strasznie cicho ''pyka'' kiedy kręci sie do tyłu? W lepszych piastach jest to głośne i wyraźne
Pysiek Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 To że piasta ciszej pyka to jest tym spowodowane, że np masz więcej smaru w bębenku/masz mniej zapadek. Jak dobrze pamiętam masz 475, a tam sa tylko dwie zapadki, więc to normalne, że piasta cicho pyka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.