magnus Napisano 19 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Witam, mam taką manetke akutalnie http://photos.allegro.pl/photos/400x300/87...3850/87385030_1 shimano Acera 3/8 (uzywam tylko tylniej, przednią wykopałem) teraz mam kasete shimano megarange i chcialbym ja wymienic (kaseta + lancuch) na sram 5.0, czy moja manetka obluzy taka kasete? (ilosc biegów bedzie taka sama). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 19 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Spokojnie obsłuży, liczy się tylko liczba biegów, a ta zostaje taka sama więc problemu nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 19 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Będzie działało. Niekompatybilne są tylko tylne przerzutki i manetki Shimano i SRAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Platek Napisano 19 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 tylko jak masz MegaRange to jest to chyba wolnobieg. A Sram 5.0 to kaseta. Czyli musisz wymienic piaste. Tez tak chciałe zrobic w zeszłym roku (te same częsci), tylko , że jak podliczyłem wyszło mi lekko licząc ok 300-400 zeta... wiec poprzestałem na mniejszym wolnobiegu. Zwróc na to uwage! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 19 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 mam kasete 8 speed megarange , tak wyglada : http://allegro.pl/show_item.php?item=85051907 a wiec nie ma mowy abym sie "pomylił" i nie rozpoznał kasety w moim bajku ps. Dzieki za info, czyli nie musze sie kłopotac kupnem nowej manetki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Platek Napisano 20 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 spoko:) ja w zeszłym roku byłem zielony w tym temacie i nie wiedziałem, więc tylko tak mówie miłej jazdy na zmodernizowanym rowerku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 21 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 No spoko spoko:) ja rok temu też jeszcze dopiero sie wykluwalem bo na makrokeszu smigałem:D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 22 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Przed zmianą na x-7 miałem klamko-manetki Acera i kasete srama 5.0 + łańcuch Sram pc 48 Wszystko spokojnie działało i na pewno bedzie ci pasowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.