Poniżej chciałbym przedstawić mój projekt który powstał w tamtym roku.
Oto jego krótka historia:
Rower zakupiony z portalu „Tablica.pl” z okolic Łodzi który zakupiłem za „sumę 260zł" w stanie krytycznym.
Ogólnie nie przemawiał do mnie z racji jego stanu ale byłem tego świadom gdyż sprzedający mnie poinformował o jego stanie potwierdzając to zdjęciami. Nie pozostało mi nic innego jak przejechać z myślą że może nie jest tak źle. Po przyjeździe na miejsce w trakcie oglądania przed zakupem nie miałem żadnego pojęcia co to za marka bądź model.
Po krótkiej obserwacji przeglądam się a ku mojemu zdziwieniu okazuje się że rower posiada części marki Campagnolo: korbę, przednią i tylną, hamulec i stery w które były w stanie średnim z racji tego że jedna z misek miała nadpęknięta szyjkę.
Jedyne co jeszcze mogłem sprawdzić to czy rama nie była w żaden sposób krzywa, pęknięta oraz czy gwinty i spawy są sprawne.Po czasie mogę napisać to że nie żałuję wydanych pieniędzy oraz podjętej decyzji
Cel był jeden: kupić >wyremontować >cieszyć się z jazdy
Oto specyfikacja:
Rower zakupiony za 260zł:
Sprzedałem parę części:
-50zł przerzutka tylna
-30zł stery
-80zł korba
-80zł hamulce
Rama: prawdopodobnie Huragan [53cm] jak wyczytałem z róźnych źródeł
Pytanie
oleczek1988
Witam serdecznie.
Na wstępie chciałem się przywitać ze wszystkimi
Mam na imię Olek.
Mieszkam w mieście Łódź[dzielnica-Widzew]
--
Poniżej chciałbym przedstawić mój projekt który powstał w tamtym roku.
Oto jego krótka historia:
Rower zakupiony z portalu „Tablica.pl” z okolic Łodzi który zakupiłem za „sumę 260zł" w stanie krytycznym.
Ogólnie nie przemawiał do mnie z racji jego stanu ale byłem tego świadom gdyż sprzedający mnie poinformował o jego stanie potwierdzając to zdjęciami. Nie pozostało mi nic innego jak przejechać z myślą że może nie jest tak źle. Po przyjeździe na miejsce w trakcie oglądania przed zakupem nie miałem żadnego pojęcia co to za marka bądź model.
Po krótkiej obserwacji przeglądam się a ku mojemu zdziwieniu okazuje się że rower posiada części marki Campagnolo: korbę, przednią i tylną, hamulec i stery w które były w stanie średnim z racji tego że jedna z misek miała nadpęknięta szyjkę.
Jedyne co jeszcze mogłem sprawdzić to czy rama nie była w żaden sposób krzywa, pęknięta oraz czy gwinty i spawy są sprawne.Po czasie mogę napisać to że nie żałuję wydanych pieniędzy oraz podjętej decyzji
Cel był jeden: kupić >wyremontować >cieszyć się z jazdy
Oto specyfikacja:
Rower zakupiony za 260zł:
Sprzedałem parę części:
-50zł przerzutka tylna
-30zł stery
-80zł korba
-80zł hamulce
Rama: prawdopodobnie Huragan [53cm] jak wyczytałem z róźnych źródeł
Widelec: no name
Piaskowanie: 25zł
Lakierowanie: 30zł
Stery: BBB 1”[maszynowe] z montażem, 125zł
Obręcze: Shimano WH-R500, 370zł
Opony: CST TR-CS232, blue/Black, 700X23C, 60zł
Hamulce: Tektro R510A, 80zł
Klocki: 2x Clarks, 40zł
Manetki: Shimano ST-R220 2/8, 90zł
Kaseta: Shimano Sora,8[12-25], 75zł
Korba: no name, 110zł
Wkład suportowy: Accent [kwadrat], 35zł
Łańcuch: Shimano HG40, 25zł
Przerzutka tył: Shimano Sora, 70zł
Przerzutka przód: Shimano Sora, 45zł
Siodło: Velo, 70zł
Linki/pancerze: 40zł
Dętki: 30zł
Mostek: ZOOM MTB - miałem na stanie
Kierownica: MTB no name miałem na stanie
Sztyca: jest
Pedały: jest
Liczba biegów: 16
Wyposażenie dodatkowe: dzwonek, oświetlenie, pompka
w sumie wydałem 1320zł
38 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.