Skocz do zawartości
  • 0

MTB - Cube/Scott/coś innego?

Gość Medyk

Pytanie

Napisano

Na wstępie, jako, że to mój pierwsz post, witam wszystkich i liczę na owocną wymianę opinii.

Noszę się z zamiarem zmiany roweru - obecnie wożę się Meridą, ale zamarzyło mi się coś innego.

Jeżdzę trochę po drogach utwardzonych, trochę po lesie, szutrze, dzikich ścieżkach, raz do roku robię większą wycieczkę po górach (z sakwami).

Szukam roweru MTB z hamulcem tarczowym, półka cenowa do 3000-3200 zł. Przeglądałem kolekcje 2012 kilku producentów, oko zawiesiłem na:

1) Cube - modele Aim, Analog i Attention różnią się

a) widelcem (odpowiednio Suntour XCM w AIM i rock Shox XC 28 w pozostałych) - na forach ludzie wieszają psy na tych amorach

B) przerzutką

c) korbą

d) ceną

2) Scott - Aspect 20 i 30.

Co byście polecili? Który z tych rowerów jest wart szczególnej uwagi? Może zaproponujecie coś innego (nie chciałbym iść ponownie w Meridę). Może szukać któregoś Cube z kolekcji 2011?

Dziękuję za uwagi i pozdrawiam,

Andrzej.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rowery z nowej kolekcji zawsze są droższe niż te ze starszej. Teraz po sezonie poszukaj przecen , może wyrwiesz coś dobrego w atrakcyjnej cenie.

Gość Paweł
Napisano

Nie sugeruj się tym, co piszą na forach, zwłaszcza, że czytałem również pochlebne opinie o tych amortyzatorach, tzn. w Cube Attention jest montowany Rock Shox ale np. zamiast Scott'a Aspect proponowałbym Ci Scott'a Scale, np. Scale 80, ma amortyzator Suntour XCR, który chwalony jest jako najlepszy z niskobudżetowych. Ja mam właśnie taki sam dylemat: pomiędzy Scott Scale 80 a Cube Attention. W tym Cube generalnie osprzęt jest troszkę lepszy, jedynie hamulce ciut gorsze. Poza tym obie przerzutki oraz korby są lepsze a amorek ma zdalnie sterowaną blokadę. W poniedziałek zamierzam się przejechać do sklepu poprzymierzać oba rowerki. Brałem jeszcze pod uwagę Giant Talon, fajnie się jeździło.Napisz, co Ty wybrałeś.

Gość Daniel
Napisano

witam mam pytanie kupiłem stary rower marki cyclecraft ktoś może mi pomóc czy to coś dobrego i określić model

Napisano

Jaja sobie robisz? Pytasz ot tak sobie, bez opisu, zdjęcia itd. a potem będziesz wieszał psy na FR.org że nikt tu nie pomaga? Ogarnijcie się ludzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...