Skocz do zawartości

[Rower] wybór marki rozmiaru oraz rodzaju ramy

patryczek3131

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich milosników szosy i odległych podrózy mam bardzo duży problem a raczej za duży wybór ...

Jak miałem 18 lat dostałem od rodziców swoja piewsza kolarke duza rama około 54cm długosci wyskokosci 52cm moje wymiary to 170 cm wysokosci ciała kroku 76cm .

Doświadczenie z tym rowerem mam bardzo duże jest to stary rower ale bardzo dobrze utrzymany i uzytkowany przejechane (bez zimy) tygodniowo ponad 300km w tydzien w tydzien .Jednak nastał czas rozłąki :((((( to bedzie za pewne ostatni sezon dla Condor-ra z 1971 wyprodukowanym W.Germany perełkowy lakier ( super ).

Mam teraz 25 lat troche minelo juz od mojej 18 -ski :/ , i nastał czas zakupu nowego roweru (bo chyba trzeba isc z postepem) ale jestem bardzo sceptyczny co do zmiany roweru jak to sie mówi jakosc produkowanych rowerów bardzo sie pogorżyła itp wiadomo jesli by robili super trwałe rzeczy bylby mały zbyt i obrót na rynku rowerowym.

Konkretnie moge przeznaczyc na nowa kolarke do 2000 euro bo tyle mam i ani grosza wiecej :(

Interesuje mnie czy rozmiar ramy jest dla mnie odpowiedni bo mi sie dobrze na niej jezdzilo byla sztywna

i dobrze skretna ,czy wziasc karbon czy raczej alumnium z widelcem karbonowym czy shimano ultegra bedzie wporzadku i mi nie zlapie luzów po jednym sezonie.

czy takie marki jak Cube,Kona,Pinarello,Ghost Race daja rade i która znich bedzie najbardziej odpowiednia.

Odrazu mówie ze jesli chodzi o nowy sprzet to jestem zielony :/ i prosze o profesjonalne podejscie do tematu bo nie sztuka jest wywalić tyle kasy w błoto zeby pojezdzc jeden sezon ,a planowana jest dłuzsza trasa Irlandia -Polska rower ma byc przede wszystkim trwały kilka dobrych lat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...