mklos1 Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Koleżanki i Koledzy! Sprawiłem sobie Sigmę BC-1609. Mam dwa rowery, z kołem 28" oraz 26". Kupiłem dodatkową stację dokującą 2032 (art. nr. 00428), o którym mowa w instrukcji. Wpisałem wymiary kół. W stacji dokującej dla pierwszego roweru działa jak należy. Gdy wkładam go w stację dokującą 2032 i muskam czujnik prędkości magnesem, wciąż wykrywane jest koło nr 1 i licznik nie przełącza się na drugie koło. Spotkał się ktoś z takim problemem? Aktualizacja tematu... Znalazłem rozwiązanie. Trzeba włożyć jedną z odnóg czujnika w inny otwór, który jest tuż obok. Tutaj wielki minus dla Sigmy, gdyż nie ma mowy o tym w instrukcji, a fotografia, która jest zamieszczona w instrukcji wprowadza w błąd. Może komuś się przyda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Jest o tym mowa w instrukcji wystarczy tylko dokładnie ją przeczytać.Natomiast nie ma tam zdjęcia przedstawiającego wyżej pokazaną podstawkę, tylko podstawkę do drugiego roweru, z czerwonymi akcentami, która nie ma możliwości zmiany styków na pierwszy rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 W takim razie mam wrażenie, że mam inną wersję instrukji. Jest tylko wzmianka o tym, że potrzebuję art 428 (i to wszystko), a zdjęcia, o którym mówisz, nie ma. Jest natomiast zdjęcie podstawki podobnej do 2032, ale bez możliwości podpięcia kadencji oraz z możliwością przestawienia pinu, ale dziura znajduje się po niewłaściwej stronie (po prawej, pin jest po lewej). Podstawka uwidoczniona w instrukcji nie jest nawet wymieniona na liście akcesoriów do tego licznika. Dziwna sprawa. Jeżeli już, to powinno być coś takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Jak znajdę instrukcję wyślę Ci skan tego zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.