Skocz do zawartości

[Licznik]Sigma BC 1609, drugi rower

mklos1

Rekomendowane odpowiedzi

Koleżanki i Koledzy!

Sprawiłem sobie Sigmę BC-1609. Mam dwa rowery, z kołem 28" oraz 26". Kupiłem dodatkową stację dokującą 2032 (art. nr. 00428), o którym mowa w instrukcji. Wpisałem wymiary kół. W stacji dokującej dla pierwszego roweru działa jak należy. Gdy wkładam go w stację dokującą 2032 i muskam czujnik prędkości magnesem, wciąż wykrywane jest koło nr 1 i licznik nie przełącza się na drugie koło. Spotkał się ktoś z takim problemem?

Aktualizacja tematu... Znalazłem rozwiązanie. Trzeba włożyć jedną z odnóg czujnika w inny otwór, który jest tuż obok. Tutaj wielki minus dla Sigmy, gdyż nie ma mowy o tym w instrukcji, a fotografia, która jest zamieszczona w instrukcji wprowadza w błąd.

Może komuś się przyda...

sigmai.png

W takim razie mam wrażenie, że mam inną wersję instrukji. Jest tylko wzmianka o tym, że potrzebuję art 428 (i to wszystko), a zdjęcia, o którym mówisz, nie ma. Jest natomiast zdjęcie podstawki podobnej do 2032, ale bez możliwości podpięcia kadencji oraz z możliwością przestawienia pinu, ale dziura znajduje się po niewłaściwej stronie (po prawej, pin jest po lewej).

sigma2i.jpg

Podstawka uwidoczniona w instrukcji nie jest nawet wymieniona na liście akcesoriów do tego licznika. Dziwna sprawa. Jeżeli już, to powinno być coś takiego:

Sigma-sigma-spare-rear-mounting-kit-for-bc1606l-bike-2-00407-00407-IMG15954.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...