ProBiker Napisano 14 Stycznia 2012 Napisano 14 Stycznia 2012 Witam jestem od niedawna użytkownikiem tego forum, i jeszcze niezabardzo ogarniam forum i wszystko co gdzie jest . Chce skladać rower i nie wiem czy ta rama nadaje sie pod korbe 3 biegową Z góry dzięki za pomoc
Fenthin Napisano 14 Stycznia 2012 Napisano 14 Stycznia 2012 Co miałoby stać na przeszkodzie? Ramy nie interesuje, ile masz blatów w korbie. Zresztą, dwublatowe korby to tak naprawdę trzyblatowe, tyle że w miejscu największego jest rockring. Nie rozumiem jednak chęci posiadanie takiej korby z taką ramą. Do czego ten rower składasz?
ProBiker Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Napisano 15 Stycznia 2012 Chodzi mi o to zeby nie bło napinacza tylok zwykla przezutka i korba. Widzialem same dartmoory 4x z napinaczem a nie znam sie zbytnio na tym. Składam rower do Stuntu i do wycieczek.
Pysiek Napisano 15 Stycznia 2012 Napisano 15 Stycznia 2012 Witaj! Spokojnie możesz włożyć korbę 3 biegową i jeździć z przednią przerzutką Tylko pamiętaj, że nie da się złożyć roweru uniwersalnego
rastatajm Napisano 15 Stycznia 2012 Napisano 15 Stycznia 2012 Chodzi mi o to zeby nie bło napinacza tylok zwykla przezutka i korba. Widzialem same dartmoory 4x z napinaczem a nie znam sie zbytnio na tym. Składam rower do Stuntu i do wycieczek. Do Stuntu?
supersam Napisano 15 Stycznia 2012 Napisano 15 Stycznia 2012 Niewiem czy to ma jakieś dla ciebie znaczenie ProBiker, ale rama na sezon 2012 ma główkę taperowaną. Na sezon 2011 miała normalną.
Pysiek Napisano 15 Stycznia 2012 Napisano 15 Stycznia 2012 Skoro taka ramę chce kupić, to musi mu taka główka pasować O ile w ogóle czytał o tej ramie
ProBiker Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Napisano 15 Stycznia 2012 Stunt na rowerze czyli jazda na jednym stopi i takie tam czytalem o tej ramie ale nie wiem o co chodzi z naprzyklad suport Euro 68mm a taperowana czyli wytrzymalsza tak ? Mogł by ktos podesłać jakis suport i korbe pasującą dobrą i w rosądnej cenie ?
Fenthin Napisano 15 Stycznia 2012 Napisano 15 Stycznia 2012 Mufa o szerokości 68mm, gwint BSA. Czyli standard. Główka tapered... trochę sztywniej jest, ale wytrzymałość nie ma jak wzrosnąć. Jeśli coś ma pęknąć, pęknie. No i ważna rzecz, potrzebny będzie widelec z rurą tapered, albo stery z redukcją.
supersam Napisano 15 Stycznia 2012 Napisano 15 Stycznia 2012 Taperowana znaczy się że główka ramy ma u góry 1-1/8 cala a u dołu 1.5 cala. Niby ma być wytrzymalsza. Więc trzeba mieć odpowiednie stery i widelec z taką rurą sterową, lub stery z redukcją z 1.5 na 1-1/8 żeby zamontować widelec z rurą na całej długości 1-1/8.
stpman Napisano 5 Lutego 2012 Napisano 5 Lutego 2012 Jakby co to Dartmoor produkuje stery z taką redukcją. Inną sprawą jest, że składając nowy rower warto się zakręcić za amorkiem z rurą Tapered, bo choć jest ich mało, to są na Allegro wyraźnie tańsze niż ich odpowiedniki z rurą 1 i 1/8. Przerzutka z przodu śmiało może być zamontowana widzę tam tą przelotkę.
rowerownia Napisano 8 Lutego 2012 Napisano 8 Lutego 2012 nadaje się sam złożyłem i jeżdzę (www.rowerownia.cba.pl) tu są zdjecia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.