Skocz do zawartości

[Rama] dartmoor hornet 2012

ProBiker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem od niedawna użytkownikiem tego forum, i jeszcze niezabardzo ogarniam forum i wszystko co gdzie jest . :icon_confused: Chce skladać rower i nie wiem czy ta rama nadaje sie pod korbe 3 biegową :)

Z góry dzięki za pomoc :)

Napisano

Co miałoby stać na przeszkodzie? Ramy nie interesuje, ile masz blatów w korbie. Zresztą, dwublatowe korby to tak naprawdę trzyblatowe, tyle że w miejscu największego jest rockring. Nie rozumiem jednak chęci posiadanie takiej korby z taką ramą. Do czego ten rower składasz?

Napisano

Chodzi mi o to zeby nie bło napinacza tylok zwykla przezutka i korba. Widzialem same dartmoory 4x z napinaczem a nie znam sie zbytnio na tym. Składam rower do Stuntu i do wycieczek.

Napisano

Witaj!

Spokojnie możesz włożyć korbę 3 biegową i jeździć z przednią przerzutką ;) Tylko pamiętaj, że nie da się złożyć roweru uniwersalnego :)

Napisano

Chodzi mi o to zeby nie bło napinacza tylok zwykla przezutka i korba. Widzialem same dartmoory 4x z napinaczem a nie znam sie zbytnio na tym. Składam rower do Stuntu i do wycieczek.

Do Stuntu? :blink:

Napisano

Stunt na rowerze czyli jazda na jednym stopi i takie tam :D czytalem o tej ramie ale nie wiem o co chodzi z naprzyklad suport Euro 68mm :D a taperowana czyli wytrzymalsza tak ?

Mogł by ktos podesłać jakis suport i korbe pasującą dobrą i w rosądnej cenie ? :)

Napisano

Mufa o szerokości 68mm, gwint BSA. Czyli standard.

Główka tapered... trochę sztywniej jest, ale wytrzymałość nie ma jak wzrosnąć. Jeśli coś ma pęknąć, pęknie. No i ważna rzecz, potrzebny będzie widelec z rurą tapered, albo stery z redukcją.

Napisano

Taperowana znaczy się że główka ramy ma u góry 1-1/8 cala a u dołu 1.5 cala. Niby ma być wytrzymalsza. Więc trzeba mieć odpowiednie stery i widelec z taką rurą sterową, lub stery z redukcją z 1.5 na 1-1/8 żeby zamontować widelec z rurą na całej długości 1-1/8.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jakby co to Dartmoor produkuje stery z taką redukcją. Inną sprawą jest, że składając nowy rower warto się zakręcić za amorkiem z rurą Tapered, bo choć jest ich mało, to są na Allegro wyraźnie tańsze niż ich odpowiedniki z rurą 1 i 1/8.

Przerzutka z przodu śmiało może być zamontowana widzę tam tą przelotkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...