Matkins Napisano 14 Stycznia 2012 Napisano 14 Stycznia 2012 Witam, jest to mój pierwszy post na forum więc wypadałoby się przywitać Jako, że skończyłem ze swoim starym hobby; mogę teraz poświęcić czas 'rowerowaniu'. Na rower chciałbym przeznaczyć jakieś 2200; chyba, że będzie jakaś świetnia okazja - wtedy jestem gotów trochę dołożyć. Mam 180 cm wzrostu, ważę ok. 84 kg, odległość od ziemi do krocza - 85cm. Wychodzi na to, że potrzebuje ramy 19". Nie znam się na sprzęcie dlatego też postanowiłem poradzić się kogoś bardziej doświadczonego. Rower chciałbym przeznaczyć do jazdy głównie po asfalcie - trasy 20-60km ale czasem mogłbym wpaść do lasu i oczekuje, że rower to wytrzyma ( zwykła jazda, bez żadnych skoków, szaleńczych wyczynów ). Bardziej przemawia za mną kupno używanego roweru ( mogę trafić na lepszy osprzęt za mniejsza cenę ). Ale nówki wchodzą w grę. Jak już mówiłem nie znam się na tym W oko wpadło mi kilka aukcji; nie wiem czy warto kupować rower teraz czy może czekać do wiosny: 1. ROWER CANNONDALE SL3 2011 ! jak NOWY ! ROZMIAR L ! (2055863258) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 2. CUBE ATENTTION 2011! niebieski/biały, okazja, XT! (2051172812) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 3. KELLYS MADMAN 19,5" DOPOSAŻONY + 2 KOMP. OPON (2035907083) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 4. Topowy model MARIDA TFS COMP (2052264999) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Sandacz Napisano 14 Stycznia 2012 Napisano 14 Stycznia 2012 Przedstawione linki wskazują, że rower chcesz przeznaczyć do konkretnej jazdy po wertepach, na którym czasem mógłbyś pogonić po asfalcie :-)
Matkins Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Napisano 14 Stycznia 2012 Tak naprawdę sam nie wiem, czy spodoba mi się aż tak jazda w lesie, więc napisałem, że chciałbym skupić sie na asfalcie Póki co.. I w związku z tym nie wiem dokładnie jaki rower będzie mi pasował oraz na jakie części powinienem zwracać uwagę. Z tych czterech który ' na papierze ' wydaję się najlepszy ( osprzęt ) ?A może jakaś nówka jest godna polecenia ?
ralfbutton Napisano 14 Stycznia 2012 Napisano 14 Stycznia 2012 Moim zdaniem MTB nie jest najlepszym wyborem do jazdy miejskiej. Za mniej niż 2k możesz w sklepie rowerzysta.pl dostac Kellys Equisite na bardzo dobrym osprzęcie (taki: http://www.rowerzysta.pl/2011-kellys/rower-krosowy-kellys-exquisite-2011.html?keyword=exquisite)
Matkins Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Napisano 14 Stycznia 2012 Zdaje sobie sprawę, że MTB nie jest stworzony do miasta, ale czy Kelly's zniesie skakanie z kraweznikow i ewentualnych uskokow w roznych potencjalnych miejscach ? Na pewno rozpatrzę ten rower jako jedną z opcji ale dalej w mojej głowie pozostaje pomysł MTB. I przy nim się na razie trzymam Chociaż jeśli naprawdę powinienem kupić cross/trekking ( patrząc na mój styl jazdy ) to może powiniem to uczynić. Hmm..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.