fredii Napisano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Witam wszystkich Skoro idzie wiosna małymi krokami bo się za oknem zrobiła zima Postanowiłem wymienić napęd, będzie sam raz na nowy sezon. Do rzeczy. Niestety posiadam napęd 3x10 mój błąd chce go wymienić na 2x10 Jaki jest tego powód; 1. w poprzednim sezonie może ze 2 razy używałem najmniejszej koronki w korbie i stwierdziłem ze czas się jej pozbyć 2. najważniejsze zaczyna mi już przeskakiwać łańcuch na korbie 3. sam wygląd co zamierzam kupić i wymienić: 1. korba 105 FC-5600 53-39T w promocji 320zł tylko ten model biorę pod uwagę z powodu ceny na model z 2011 mnie nie stać 2 przerzutka przednia105 FD-570 3. przerzutka tylna RD-5700 krótki wózek - SS / maksymalna koronka 30T klamko manetek nie wymieniam bo mnie na to nie stać i uważam że się da wyregulować na co powinienem uważać i czy w ogóle jest tako możliwość wymiany jedynie jaką różnice zauważyłem w instrukcjach serwisowych shimano to nie instalowanie podkładek dystansowych w stosunku do 3rzedowej korby proszę o pomoc Zarazem za pomoc serdecznie dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erico329 Napisano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Przednią przezutkę , chyba da się ustawić srubkami nie ma sensu jej wymieniac chyba ze ci nie działa ?Z klamkomanetkami dasz radę , jak mowisz ze ci łancuch skacze to i moze on jest do wymiany a co za tymidzie kaseta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredii Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 łańcuch i kaseta jest nówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agnopad Napisano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 No nie sadze zebys mogl uzyc kasety 30T max to 28. Poza tym shimano nie ma w ofercie 10zebatkowej kasety wiekszej niz 28, chyba ze do rowerow gorskich. Reszta powinna byc ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredii Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 co do "maksymalna koronka 30T" tak to fakt to skopiowałem ze strony sklepu internetowego maks koronka 28 biorę przerzutkę z lekkim zapasem obecnie mam kasetę 105 5600 11-23 nowa wersja kasety 105 na 2011 jest w rozmiarze 11-25 - najmniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.