Lollex Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Witam wszystkich ktorzy odwiedzili ten topic Moja fura coś za bardzo tu nie pasuje do tych wszystkich wylajtowanych maszynek, ale troche różnorodności nie zaszkodzi Tak wiec: Rama: Norco Aline 2005 S/M 200mm Damper: Mazocchi Rocco R 222 Widelec: Marzocchi 66 SL 2006 170mm Kierownica: Funn Fatboy DH 750mm Mostek: Scott Gripy: Dartmoor Race Barendy: brak Stery: Race Face Diabolus Siodło: Earthworks Sztyca: Raceface Zacisk: noname Korby: Truvativ Hussefelt White suport:Truvativ Howitzer Zębatka: Truvativ V2 36T Napinacz: Truvativ Boxguide Pedały: HT AN01SS Przerzutki: Sram X-9 Manetki: Sram X-4 Łańcuch: Sram PC-850 Kaseta: Sram PG-850 12-26 Koło przód: Obręcz: Mavic EX729 Szprychy: Sapim Piasta: Hope Pro II Qr20 Opona: Maxxis Minion 2.5 | Maxxis Wetscream 2.2 Dętka: Rubena Koło tył: Obręcz: Sun Rims Double Track Szprychy: Mach1 sapim Piasta: Duncon DH-R 150x12 Opona: Continental Diesel 2.5 | Maxxis Wetscream 2.2 Dętka: Rubena Hamulec przód, klamka: Formula Oro K18 + Formula 8" Hamulec tył, klamka: Avid Juicy 3 + Avid G2CS 8" Punkty dodatkowe, nieobowiązkowe Modyfikacje: - kostki do gry zamiast zakretek na wentle - błotniczek: rox kox plastic hlapacz - i tam pare innych Waga: 18200g Geometria: Wb: 1150mm Wys. suportu: 320mm Kąt główki: 64st. Rower chciałem poskładać "zeby tylko był" do wakacji będę nieustannie starał sie bardziej go dopieścić i wywalić z tyłu tą klocowatą obrecz Foto: wkrotce ... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobik2010 Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Dobrze Ci sie jeździ ze skokiem 200/170 ? Nie przeszkadza mniejszy skok z przodu na zjazdach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Myślę, że 66 jest na tyle wysokie, że róznica w skoku nie wyczuwalna jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobik2010 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 No i zapodaj jakieś fotki bo jestem ciekawy jak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lollex Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Nie wiem czemu ale nie moge edytować topicu, wiec foto poniżej. Drogi kolego 66 sa sporo za niskie do tej ramy, znajomy ma w tej ramie dorado i suport wyzej, i rozstaw 118, a tak to przy 32 to padaka. Na chwile obecna rower jest w konfiguracji 170/180, założyłem damper 222 (oryginalnie 241) i nieco zredukowałem ustawienie uchwytu dampera na tzw. nizsze oko, ponieważ ta rama ma szereg regulacji. Planuje dalej isć w strone fr, zobaczymy jak bedzie z $$ ale najblizsze platy raczej to boxxer'10/ 888 z 06-07 lub totem. Wtedy przestawie sobie skok na wiekszy, w maxymalnym ustawieniu rama posiada 230mm skoku. Z ustawionym na 230 rower bardzo siadał, wrecz potrafiłem podczas zwykłej jazdy zawadzić pinem od pedała o asfalt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.