Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] Problem z klamką!

filiph

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Dziś jeździłem w trudnym terenie i zaliczyłem upadek i klamka od hamulca wyskoczyła. Wystaje taki dzyndzel z podkładką i coś jak zacisk taki i nie potrafię wcisnąć tego na swoje miejsce. Proszę o jakieś pomysły w rozwiązaniu problemu. ;)

Prawdopodobnie wyskoczył Ci tłoczek, jeżeli nie da się tego wepchnąć delikatną perswazją siłową, to być może jest tam jakiś pierścień segera który trzeba ścisnąć aby wskoczył z powrotem (może gdzieś Ci wypadł zobacz jak to jest w drugiej klamce), istnieje prawdopodobieństwo, że po wciśnięciu tłoka będzie trzeba odpowietrzyć hamulec.

Co do samego serwisu to nie pomogę bo nie wiem jak to końca jest zrobione w tych hamulcach. Na pewno musisz zacząć od wykręcenia śruby do regulacji odległości klamki, żeby zrobić sobie dostęp do elementu który wyskoczył. Najprościej Ci będzie to naprawić porównując klamkę zepsutą ze sprawną i wtedy powinieneś dojść co jest nie tak. Aha jeżeli to kwestia osadzenia segera z powrotem to będziesz potrzebował odpowiednich kombinerek do ściskania takich pierścieni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...