filiph Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Witam! Dziś jeździłem w trudnym terenie i zaliczyłem upadek i klamka od hamulca wyskoczyła. Wystaje taki dzyndzel z podkładką i coś jak zacisk taki i nie potrafię wcisnąć tego na swoje miejsce. Proszę o jakieś pomysły w rozwiązaniu problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Mile widziany model hamulca. Jeżeli to Avid, proponuję kontakt z użytkownikiem Andrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filiph Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 to są Shimano br-m445 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Prawdopodobnie wyskoczył Ci tłoczek, jeżeli nie da się tego wepchnąć delikatną perswazją siłową, to być może jest tam jakiś pierścień segera który trzeba ścisnąć aby wskoczył z powrotem (może gdzieś Ci wypadł zobacz jak to jest w drugiej klamce), istnieje prawdopodobieństwo, że po wciśnięciu tłoka będzie trzeba odpowietrzyć hamulec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filiph Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 No rzeczywiście jest tam coś takiego jak mówisz jutro zobaczę czy uda mi się naprawić. Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Wydaje mi się że wyskoczył popychacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filiph Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 A znacie jakiś sposób żeby to wsadzić, bo nie wiem za bardzo jak się za to wziąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Co do samego serwisu to nie pomogę bo nie wiem jak to końca jest zrobione w tych hamulcach. Na pewno musisz zacząć od wykręcenia śruby do regulacji odległości klamki, żeby zrobić sobie dostęp do elementu który wyskoczył. Najprościej Ci będzie to naprawić porównując klamkę zepsutą ze sprawną i wtedy powinieneś dojść co jest nie tak. Aha jeżeli to kwestia osadzenia segera z powrotem to będziesz potrzebował odpowiednich kombinerek do ściskania takich pierścieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filiph Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Czyli najprawdopodobniej będę musiał zakupić takie kombinerki? A w serwisie ile by chcieli za taką naprawę, jeżeli samemu nie udałoby mi się tego naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Jak nie masz kombinerek to tak, co do serwisu nie mam pojęcia ale więcej jak 20-30 złotych nie powinni policzyć (oczywiście za samo osadzenie elementu z powrotem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.