Skocz do zawartości

[sklep internetowy] centrumrowerowe - alert cenowy to ściema

montell81

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
W 99,9% przypadków są w stanie złożyć ofertę lepszą lub podobną.

Nie, nie "lub podobną", jest wyraźnie napisane "tudzież" taką samą, co oznacza, że oferta jest lepsza i taka sama...

Jak widać sprzedawcy z tego sklepu sami nie wiedzą co piszą, więc nie ma się co dziwić, że regulamin jest, jaki jest.

To, że te zniżki dla stałych klientów to lipa to już pisałem wcześniej, do tego kiedyś ze względu na opóźnienie z dostawą mojego zamówienia dostałem 'słowną' zniżkę na to zamówienie przez telefon, oczywiście nie dostałem jej w zamówieniu :<

Do tego straciłem dużo czasu, zamówienie było realizowane ponad miesiąc, ja już temu sklepowi dawno podziękowałem :F

Montell81, a może tak czytanie ze zrozumieniem się kłania?

Bo czytasz tam to co chcesz przeczytać a nie to co jest napisane wyraźnie:

W 99,9% przypadków są w stanie złożyć ofertę lepszą lub podobną. W tym akurat przypadku nie mogą. Proste i zgodne z tym co napisane.

W 100% respektują oferty polskich sklepów internetowych - znaczy się biorą je pod uwagę i od nich właśnie te 99,9% ofert będzie lepszych albo takich samych.

Allegro i ebay zastrzegają sobie że nie biorą uwagi do porównania, co jest też dość logiczne.

Przeczytaj najpierw całość bez podniecania się a potem krzycz i płacz - bo ja nie widzę w tym nic dziwnego i trudnego dla średnio-rozgarniętego absolwenta szkoły podstawowej.

Nie bronię CR - ja tam przestałem chodzić od kiedy w sklepie stacjonarnym zaczęło się źle dziać i nie są przyjaźni stałym klientom.

Ale bez przesady - regulamin nie jest napisany jakimś niezrozumiałym dla normalnych ludzi językiem.

Szanowny Covert

daruj sobie złośliwości i osobiste wycieczki,

bo na ten poziom dyskusji nie uda Ci się mnie sprowadzić.

Pozdrawiam

dla średnio-rozgarniętego absolwenta szkoły podstawowej.

No właśnie, pisane przez średnio-rozgarniętego absolwenta szkoły podstawowej dla średnio-rozgarniętego absolwenta szkoły podstawowej. Student tudzież absolwent uczelni wyższej, który choć odrobinę uważał na logice widzi błąd w tym stwierdzeniu. Rzadko podpieram się wikipedią ale w tym wypadku należy link

łączący słowa i zdania równorzędne, wskazując je jako występujące równocześnie

synonimy: i; (a) także; też; również, oraz

no dobra, jeśli uważasz montell że to osobiste wycieczki to ja już się nie odzywam.

Zdaje się że zbyt delikatny jesteś.

"tudzież" nie doczytałem - co nie zmienia sensu podanego 100% którego kolega się czepiał.

Zaraz będzie że bronię CR :) nie bronię i nigdy nie będę bronił.

Robiłem tam zakupy i już nie będę robił - to dla jasności.

Ja już lepiej nic nie piszę na tym forum ;)

Dla mnie jest tam za drogo, kupiłem tam tylko kasetę i umęczyłem trochę rabatu. Za kasetę SLX zapłaciłem 160zł a więc całkiem dobry wynik. Natomiast to była mordercza walka i raczej moim sklepem rowerowym bedzie zwykły sklep w Rzeszowie, który ma coś takiego jak alert cenowy. Chcesz jakąś część po dobrej cenie, to patrzą ile stoi na allegro, dodają koszty przesyłki (lub. ew ich nie liczą jak poprosisz) i sprzedają. Zdarzają się wyjątki, kiedy tego nie robią i nikt nie ma im tego za złe. Nie ma tego napisane w regulaminie, czysta dobroć.

• 2 tygodnie później...

Według mnie wygłaszanie takich opinii i ostrzeganie o ściemach na podstawie próby zakupu 1 produktu jest zwyczajnie niesprawiedliwe. Kilka dni temu robiłem tam zakupy, zgłosiłem 2 alerty cenowe i zostały uwzględnione, dostałem cenę lepszą niż u konkurencji. Żeby było ciekawiej odpowiedź na 1 z tych alertów przyszła już po tym jak złożyłem zamówienie i wpłaciłem pieniądze. Zostalo to uwzględnione bez żadnych problemów a nadpłata zwrócona na konto.

Przy okazji dodam, że wcześniej w sprawie opon pisałem do formicki-bike bo i tam jest coś w stylu alertu cenowego. Dostałem odpowiedź, że niestety nie mogą dać takiej ceny, czyli w związku z tym mam przekreślić sklep na podstawie próby kupna 1 produktu ?

Nie chcę tu wyjść na jakiegoś obrońcę CR bo nie mam z tym sklepem nic wspólnego ale prawdy to Ty nie piszesz albo akurat na takie produkty trafiłeś. Sprawdziłem konkretne rzeczy, które ostatnio kupiłem :

Opona Continental Race King 2.0 zwijana CR - 75 zł . ###### 99 zł

siodełko Selle Italia c2 gel flow CR 188 zł , ###### 262 zł !

pulsometr Sigma pc 15.11 CR 169zł , ###### - brak w ofercie ale starsza sigma pc15 199zł

ok a co mam zrobić jak straciłem konto (tomek84) ? naklepać gdzieś 100 postów albo czekać rok żeby było wiarygodniej ? Teraz robiłem zakupy i teraz piszę swoje wrażenia i tyle, taka pora roku, że robi się przegląd i kompletuje sprzęt , a w temacie o CR chyba nie będę pisał o swoich zimowych przygotowaniach kondycyjnych ...

Możliwe, że następne zakupy będą w Xtrabike , jakoś w połowie lutego mieli mieć już nowe dostawy i ceny są ok, ale tego raczej nie opiszę bo już by ban poleciał :icon_confused:

Gość voytec

Tego typu wpadki zdarzają się też u innych (i to bardziej znanych ale nie tak kategoria). Nawet na allegro przecenili ostatnio matę masującą z 299 na 399 więc z takimi rzeczami to raczej na mistrzów a nie tu :icon_confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...