FilipMietas Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Witam, jestem dość zielony w temacie części rowerów, ale chcę sobie podrasować rower w pewnym zakresie, na samym początku chcę wymienić przerzutki i hamulce. Znalazłem na allegro atrakcyjne klamki z przerzutkami do rowerów i dość zwyczajne v-braki. Niżej linkuję proszę powiedzieć czy pasują one do siebie. http://allegro.pl/kl...2041890514.html oraz http://allegro.pl/ha...2033436524.html Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enkoder Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Popraw linki... Pierwszy zestaw to tylko klamkomanetki (swoją drogą bardzo fajne, miałem kiedyś takie), służą do obsługi hamulców i przerzutek, przerzutek w zestawie nie ma, trzeba kupić osobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipMietas Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 http://allegro.pl/ha...2033436524.html http://allegro.pl/kl...2041890514.html Przepraszam, za błąd. Tak jak napisałeś to są klamkomanetki, czyli połączenie hamulców i przerzutek, czy się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enkoder Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Połączenie klamek i manetek do obsługi... Link do hamulców podałeś, jeszcze potrzebujesz przerzutki. Ale nie napisałeś jaką masz kasetę/wolnobieg (8 rzędowy?), nie napisałeś również jaki rower, jak jeździsz i gdzie, podstawowe sprawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipMietas Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Możesz mi zlinkować przerzutki jakie potrzebuje do tego? Kasete aktualnie mam 6 rzędową, ale jak trzeba to też bym wymieniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Kasete aktualnie mam 6 rzędową, ale jak trzeba to też bym wymieniał. Do manetek 3x8 pasuje kaseta 8 rzędowa.Z taką kasetą Twoje koło nie współpracuje(piasta i wolnobieg 6 rzędowy do wymiany). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipMietas Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Jaką piastę zamontować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Co wy gadacie? Manetki 8rzędowe spokojnie obsługują 6rzędowy wolnobieg. Tyle tylko, że dwa położenia manetki pozostają "puste". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Co wy gadacie? Manetki 8rzędowe spokojnie obsługują 6rzędowy wolnobieg. Tyle tylko, że dwa położenia manetki pozostają "puste". Można,ale autor tematu chce też wymienić wolnobieg,chyba,że 8 rzędowy,można taki kupić,czy będzie pasować(szerokość)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Powiedział, że jeżeli TRZEBA to wymieni. A nie trzeba. Poza tym pasowałby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Stycznia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Wszystko ok ale 8 rzędowy wolnobieg to pomyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 puklus - bo 7 to w tej chwili najwięcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Sunrace robi wolnobiegi nawet 9rzędowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 racja skrót myślowy chodziło o najpowszechniejsze , montowane i powszechnie możliwe do kupienia czyli TZ sh*tmano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.