Skocz do zawartości

[Amortyzator] Przód co to za nazwy ?

Tailu

Rekomendowane odpowiedzi

witam chcial bym zakupic amortyzator do roweru który wlasnie skladam a jest to hexagon v3 no i juz chcialem kupic amor lecz przy nazwie tarczowych hamulców pojawiaja sie rozne nazwy np IS wyglada to tak w opisie aukcji Mocowanie hamulca: V-brake lub tarczowy (IS)i na innych aukcjach pisze cos innego niz is mozecie mi wyjasnic o co w tym chodzi gdyz nie chce popelnic gafy i kupic zlego amortyzatora

Są dwa mocowania hamulca tarczowego PM i IS. Ten artykuł na pewno tobie pomoże: http://mikemtb.org/porady/adapter.html. Musisz zobaczyć pod jaki system mocowania jest twój zacisk. Jeżeli jest np PM i amor jest PM to wszystko gra, natomiast jeżeli mocowania się różnią musisz zakupić odpowiedni adapter.

Jeżeli chcesz otworzyć tamtą stronę usuń kropkę na końcu :]

• Mod Team

PM to raczej w nowszych niż w droższych amortyzatorach, najnowsze XCRy i XCMy już są z tym mocowaniem. Ja tam braku sztywności w IS nie odczuwam, a bolaczką mocowania PM jest ukręcanie gwintów, więc jak dla mnie IS lepszy :).

@Tailu, kupuj śmiało amortyzator, lipy w przyszłości nie będzie, jedynie będzie kwestia zastosowania odpowiedniego adaptera w przypadku hamulców tarczowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...