Skocz do zawartości

[przerzutka przednia] Jakie gripy do x-gena ?

wawek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar wymianić przednią przerzutkę w moim Kellys Scarpe na x-gena i nie wiem czy ona będzie działać z gripami które były orginalnie w rowerze: shimano takie najzwyklejsze rs41 chyba bo numerka ich nie jestem pewien, czy powinienem wymienić np. na takie z mikroindexem http://allegro.pl/show_item.php?item=87580689, czy może lepiej jeszcze na inne, czy moge wymienić tylko ten od przedniej przerzutki? Teraz wydać mogę max 180 zł na przerzutkę i ewentualnie gripy. Z tyłu mam alivio i nie chce jej zmieniać żeby móc założyć gripy srama 1:1.

Będzie działać.

Pytanie tylko po co ci przerzutka tej klasy, która będzie pracować z revoshiftami i alivio, które razem mniej pewnie kosztują... Jeśli zostaniesz przy swoich manetkach nie poczujesz różnicy w pracy między seryjnym altusem, a X-gen.

Takie jest moje skromne zdanie

Seryjny altus jest już tak rozklekotany na boki że ma problem z przerzucaniem, musze często przytrzymywać gripa chwilę aż łańcuch wskoczy a chcę wytrzymałą przerzutkę o precyzyjnej pracy, waga nie ma znaczenia, dlatego wybrałem X-gena.

Jaką wtedy proponujecie przerzutkę, i czy muszę wymieniać gripy żeby to w miarę precyzjnie działało, dla mnie tylne alivio działa z tym gripem wystarczająco dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...