wawek Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Witam Mam zamiar wymianić przednią przerzutkę w moim Kellys Scarpe na x-gena i nie wiem czy ona będzie działać z gripami które były orginalnie w rowerze: shimano takie najzwyklejsze rs41 chyba bo numerka ich nie jestem pewien, czy powinienem wymienić np. na takie z mikroindexem http://allegro.pl/show_item.php?item=87580689, czy może lepiej jeszcze na inne, czy moge wymienić tylko ten od przedniej przerzutki? Teraz wydać mogę max 180 zł na przerzutkę i ewentualnie gripy. Z tyłu mam alivio i nie chce jej zmieniać żeby móc założyć gripy srama 1:1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X-(L) Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Będzie działać. Pytanie tylko po co ci przerzutka tej klasy, która będzie pracować z revoshiftami i alivio, które razem mniej pewnie kosztują... Jeśli zostaniesz przy swoich manetkach nie poczujesz różnicy w pracy między seryjnym altusem, a X-gen. Takie jest moje skromne zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 19 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Seryjny altus jest już tak rozklekotany na boki że ma problem z przerzucaniem, musze często przytrzymywać gripa chwilę aż łańcuch wskoczy a chcę wytrzymałą przerzutkę o precyzyjnej pracy, waga nie ma znaczenia, dlatego wybrałem X-gena. Jaką wtedy proponujecie przerzutkę, i czy muszę wymieniać gripy żeby to w miarę precyzjnie działało, dla mnie tylne alivio działa z tym gripem wystarczająco dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.