Skocz do zawartości

[mtb do 1400zł] Rower hexagon v8

adamtur

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ogólnie bardzo przyzwoity rower. Tak jak mówlili wcześniej przednia przerzutka to trochę lipa trzeba by zmienić ale to koszt jakiś 40-50 zł. Amortyzator nie jest jakiś wybitny aczkolwiek zupełnie wystarczający do normalnej jazdy. Bardzo przyzwoite hamulce, w sumie mam wrażenie że są z roweru o klasę wyższego. Normalnie raczej producenci dają lepszy napęd a hamulce jakieś tam żęby były a tutaj na odwrót.

Co nie zmienia faktu ze za 1400 moim zdaniem trzeba brać i to szybko

P.S ten szary jest śliczny

Napisano

Ta wersja jest na starej ramie i jak w innym temacie Ci napisałem - hamulec z przodu jest nietrafiony. Poza tym ma obrotowe manetki, ale co kto lubi.

O co chodzi z tymi obrotowymi manetkami?

Napisano

Ta wersja jest na starej ramie i jak w innym temacie Ci napisałem - hamulec z przodu jest nietrafiony. Poza tym ma obrotowe manetki, ale co kto lubi.

Nie ma obrotowych manetek, lecz X-5 Triggery,

Napisano

Najlepsza opcja z tych tutaj powyższych to zdecydowanie Evolution. Nie podlega to dyskusji żadnej. Jak nie Evo to ten V8 też daje radę tylko faktycznie tą przerzutkę z przodu trzeba by zmienić i masz też przywzwoity rower.

Napisano

Już lepiej dołożyc 200 zł i kupic tego: http://allegro.pl/no...2037591550.html myślę że ma bardziej sportową geometrię i na pewno lepsze części.

Ps. sam go posiadam i jestem bardzo zadowolony ;)

...niż V8

Też mam ten rower, ale nie każdemu musi on odpowiadać. Wersję na v-kach można kupić za 1300zł aktualnie. Ten V8, wg. mnie, jest co najmniej porównywalny.

Napisano

Ciągle się uczę, więc nie krzyczcie jeśli się mylę, ale według mojego rozumowania to do tego Krossa A2 za 1149zł można dołożyć przedni hamulec M596 na przód za 200zł, przedną przerzutkę sram x-5/x-7 za 100zł i już mamy fajny rower za 1449zł. Ewnetualnie jeszcze tak jak mi forumowicze podpowiedzieli 2x Karma 2.0 do tego i w cenie 1549zł - tak jak powyzszy Kross i Evo, a moim skromnym zdaniem byloby to najepsze wyjście.

Napisano

hmmm... też nie głupi pomysł ;)

Ale to już bardziej od adamtura zależy, czy będzie mu się chciało kupowac nowe części i je montowac. :)

Zawsze może zapytać w sklepie czy mu to wstawią jeśli posiadają ;)

Napisano

Wiem,jak manetki Srama wyglądają,tylko rowery tu proponowane mają manetki X5 dżwigniowe(triggery).

Już mnie kolega Mateusz wcześniej uświadomił. Należało przeczytać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...