filiph Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 Dziś rozebrałem tylne koło i po ponownym zamontowaniu klocki były mocno wciśnięte tak, że jak jechałem to hamulce same hamowały. Rower jest nowy ma nieco ponad tydzień. Proszę o szybką pomoc w rozwiązaniu problemu!!
stefan2810 Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 1. Wyjmij koło (przy wyjętym kole nie zaciskaj klamki! nigdy!) 2. Wyjmij klocki 3. Delikatnie jakimś płaskim narzędziem rozepchaj tłoczki (wciśnij je) 4. Załóż klocki 5. Poluzuj 2 śruby trzymające zacisk 6. Załóż koło 7. Zaciśnij mocno klamkę, trzymając ją dokręć zacisk. 8. Sprawdź czy obciera, jeżeli lekko to delikatne korekty wykonaj ręcznie.
filiph Napisano 11 Stycznia 2012 Autor Napisano 11 Stycznia 2012 Dzięki wielkie zaraz idę sprawdzić czy będzie dobrze. Po zdjęciu koła zauważyłem, że klocki same odskoczyły i powróciły na swoje miejsce, że wszystko jest ładnie teraz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.