Skocz do zawartości

[Koła] Na sezon 2012 do 1300-1500zł

.PaVLo.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka.

Wczoraj przejechałem pierwszy maraton i muszę powiedzieć, że uszczelnienie piast KDFS 700 i KDRS 500 jest słabe. W przednich łożyskach woda a w tylnym od strony tarczy weszło błoto a dodatkowo wytarła się ta kontra na obrzeżach i teraz jest taki luz, że wszystko bez problemów tam wejdzie :/. Dodatkowo często sama odkręca się kontra skręcająca bębenek, po wyścigu znów trzeba było ją dokręcać. Ogólnie te piasty nie nadają się do zawodów, są zbyt delikatne ...

Napisano

Nie cytujemy całych postów znajdujących się bezpośrednio nad Twoim

Miałem zamiar kupić u Daveo koła na tych samych piastach ale dzięki twojej opini zrezygnowałem. Jechałem ten sam maraton i moje piasty SLX zniosły go bardzo dzielnie (jechałem na Vbrake więc miałem je dodatkowo osłonięte tymi gumami które znajdują się na mocowaniu centerlock).

Ostatecznie wybrałem piasty novateca 711/712 i mam nadzieję, że to lepszy wybór.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Też już mam piasty Novatec 711/712, które przeszły kolejny maraton w Zabierzowie i spisały sie bardzo dobrze. Błota nie było ale przynajmniej żadnych luzów nie mają i kręcą się bardzo ładnie. W przyszłą sobotę koła przejdą prawdziwy chrzest w Złotym Stoku, oby wytrzymały ten ciężki teren :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...