Skocz do zawartości

[Klocki] Jakie klocki do Br445 i tarcz Clarks

Peterp079

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie jak w temacie. Jakie klocki półmetaliczne polecili byście do hamulców BR445 z tarczami Clarks? Tarcze zmienione z tego względu że do tych co były w oryginale czyli RT-51 Shimano można było stosowac tylko klocki organiczne. A ja chcę półmetaliki ;)

Możecie coś sensownego w rozsądnej cenie podrzucić? Rozsądna cena to do 40zł max. Będę wdzięczny za pomoc.

Też o tych Zeit'ach myślałem ale skrajnie różne opinie znalazłem na ich temat i trochę nie do końca jestem do nich przekonany.

Edit:

Na a po przeczytaniu Twojej recenzji już jestem na 1000% pewny że ich nigdy nie kupię :no: .

A co myślicie o czymś takim jak poniżej:

http://lato.bikershop.pl/produkt/2026/klocki_hamulcowe__alligator_shimano_tektro__metaliczne.aspx

Koszty dostawy złodziejskie mają ale chyba się zdecyduję...

Pamiętaj o jednej rzeczy: klocki metaliczne sprawdzają się najlepiej przy bardzo ostrej jeździe i z uwagi na materiał, z którego są zrobione, dają popalić tarczom i to jest fakt. Mealiczna Ashima jest ok i możesz ją brać. Zeity, choć problematyczne, po wypaleniu przestały stwarzać jakiekolwiek problemy. Decyzja Twoja :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...