Skocz do zawartości

[Bagażnik] Poszukuję bagażnika - wizualnie lekki (wytłumaczone za pomocą zdjęć :)

malanski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuję bagażnika na rower.

Wizualnie chciałbym, aby wyglądał jak ten (lub coś zbliżonego):

bagaznik_old_28.jpg

Rowery holenderskie - RoweryStylowe.pl - rowery męskie i damskie, rowery miejskie, rowery elektryczne, rowery Wrocław, Warszawa, Krakow, serwis rowerowy Wrocław, sakwy rowerowe, torby rowerowe, rowery używane: Bagażnik Retro Steco / 26 lub 28

Ale mocowanie musi mieć takie :

(od dołu śruby wkręcane w ramę, a od góry dwa otwory równoległe do koła;)

557498.jpg

Obecnie mam coś takiego jak ten drugi, ale chcę dodać do roweru błotniki. Przymierzałem jedne w sklepie i z takim bagażnikiem to źle wygląda - za dużo elementów się pojawia z tyłu - bałagan ;)

Niby bzdura, ale wygląda ma znaczenie.

Macie jakieś propozycje, gdzie szukać?

Napisano

O! tej jest piękny! Muszę tylko isć i zmierzyć czy odległości miedzy otwororami pasują do mojej ramy. Szkoda tylko, że nie ma miejsca na lampkę.... no taki mały detal znowu........prawie idealny

Chciałem edytować post, ale było za poźno.

Edit:

W ramie, o okolicach piasty mam dwa otwory - o ile się nie mylę, to jeden jest na bagażnik, a drugi na błotnik. Pytanie który na co? Zmierzyłem ogległość od mocowania po siodłem do każdego z tych otworów - do bliższego otworu jest trochę mniej niż 40cm, a do dalszego trochę więcej niz 40cm. Na aukcji ten wymiar jest podany jako równe 40cm. To te odległosci to ujednolicone wymiary? Mam obawy, że bedzie kłopot z montażem.

Napisano

Klapka nie jest mi potrzebna :)

Ten Accent jest ładniejszy niż mój, ale i tak ma za dużo rurek - ten, który zalinkowałem na początku ma tylko dwie (czy tam jedną zagiętą) - razem z ramą tworzy trójkąt.

Napisano

W ramie, o okolicach piasty mam dwa otwory - o ile się nie mylę, to jeden jest na bagażnik, a drugi na błotnik. Pytanie który na co? Zmierzyłem ogległość od mocowania po siodłem do każdego z tych otworów - do bliższego otworu jest trochę mniej niż 40cm, a do dalszego trochę więcej niz 40cm. Na aukcji ten wymiar jest podany jako równe 40cm. To te odległosci to ujednolicone wymiary? Mam obawy, że bedzie kłopot z montażem.

Z założenia na bagażnik jest ten "górny", a ten bardziej z tyłu jest na błotnik. Ale one najczęściej mają ten sam gwint, więć co sobie wkręcisz to tak będzie.

Zależy ile to jest "trochę mniej" i "trochę więcej". Jeśli 1cm to myślę, że bez problemu nagniesz ten bagażnik i będzie w porządku.

Napisano

Z założenia na bagażnik jest ten "górny", a ten bardziej z tyłu jest na błotnik. Ale one najczęściej mają ten sam gwint, więć co sobie wkręcisz to tak będzie.

Zależy ile to jest "trochę mniej" i "trochę więcej". Jeśli 1cm to myślę, że bez problemu nagniesz ten bagażnik i będzie w porządku.

Jeszcze raz zmierzyłem - do jednego otworu jest 39cm (z małym hakiem), a do drugiego ok, 41cm (też z małym hakiem). Chyba zatem jest to standard, bo wymiary są bardzo zbliżone. Jak coś, to da radę nagiąć? Te rurki wyglądają na sztywne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...