Salvin Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Witam, waham się pomiędzy napędami w standardzie 2x10: http://cyklomania.pl/index.php?p1412,shimano-grupa-deore-xt-m785-srebrna-2x10-dyna-sys-2012 http://allegro.pl/2x10-grupa-sram-x-9-x-9-x9-gray-39-26-11-36-2012-i2033531253.html Który z nich polecacie? Z góry dzięki za wszelkie sugestie/rady/doświadczenia/propozycje
mtbikeer Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Osobiście polecam SRAMA, mam dokładnie taki sam napęd jak podałeś w linku, tylko, że w kolorze białym. Cały sezon przejeździłem i jestem z niego zadowolony. Wcześniej jeździłem na Shimano i z tego co mogę porównać po całym sezonie to: -genialnie działa w błocie, a Shimano już nie -przerzutka przednia nie złapała luzów, a w shimano spore -biegi wchodzą pewniej -buty nie wytarły farby na ramionach korb :)
Mathiu Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 ja jeżdze osobiście na shimano i nie mam za bardzo porównania. Ale znajomy ciągle mnie namawia na zmianę osprzętu na Sram (pewnie coś w tym musi być). Co do shimano to na pewno hamulce są warte uwagi. Reszta osprzętu to z opini innych wynika iż sram Zgadzam się z opinią wyżej shimano nawet xt działa znacząco gorzej gdy jest błoto...
Salvin Napisano 10 Stycznia 2012 Autor Napisano 10 Stycznia 2012 Czyli jak rozumiem warto dopłacić 600 zł do napędu srama. A jak jest z kwestią rozpiętości przełożeń? Czy napęd 2x10 nadaje się do jazdy po górach? Czy nie brakuje przełożenia żeby dokręcić na zjazdach albo odwrotnie czy wystarczy do podjazdu pod górę z dużym nachyleniem?
mtbikeer Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 W tej grupie co podałeś jest kaseta 11-36 i korba 39/26, też mam takie zębatki i nigdy mi nie zabrakło zębatek na jazdę pod górę i w dół. Ale może nie jeździłem po super mega stromych górach, tylko to co na Grabku i karpacz Golonki. Według mnie warto dopłacić te 600zł do napędu srama. Sam przesiadłem się z Shimano na SRAM i teraz z ręką na sercu mogę powiedzieć, że wolałbym sram X.7 niż Shi XT.
Salvin Napisano 10 Stycznia 2012 Autor Napisano 10 Stycznia 2012 A jak jest z trwałością napędu? Słyszałem, że łańcuch wymienia się co 400-500 km co nie powiem, ale trochę mnie zraziło oraz, że jak się zjedzie koronkę w kasecie (np. 11t) to trzeba wymieniać całą kasetę bo koronek oddzielnie kupić nie można.
mtbikeer Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 Miałem dwa łańcuchy po ponad 1000km, a kaseta bez problemu "przyjęła" teraz trzeci łańcuch, który póki co używam na trenażerze. W 9 biegowych łańcuchach niby taka jest że są mniej trwałe, tak przynajmniej ludzie piszą w internecie, ale 10s w moim przypadku jest OK,
Andrew Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 A jak jest z trwałością napędu? Słyszałem, że łańcuch wymienia się co 400-500 km co nie powiem, ale trochę mnie zraziło oraz, że jak się zjedzie koronkę w kasecie (np. 11t) to trzeba wymieniać całą kasetę bo koronek oddzielnie kupić nie można. Z trwałością jest gorzej. Ale kto broni używać kasety XT i Campy C9 z manetkami i przerzutkami Srama ? Moim zdaniem to najlepsza opcja.
mtbikeer Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 Z trwałością jest gorzej. Ale kto broni używać kasety XT i Campy C9 z manetkami i przerzutkami Srama ? Moim zdaniem to najlepsza opcja. Jeździłeś na 10-biegowych kasetach/łańcuchach SRAM? Z mojego doświadczenia wynika: SRAM 9 - są mniej trwałe niż XT 9s SRAM 10 - są bardziej trwałe niż XT 9s - Kaseta sram 10-biegowa starczyła mi na jeden sezon i nadal jej używam na trzecim łańcuchu, przebieg ponad 2300km. Kaseta XT 9-biegowa NIGDY mi nie przyjęła trzeciego łańcucha, a zmienia z tą samą częstotliwością. Może to wynika, że zużycie rozkładało się na 9 zębatek a nie na 10.
Grzegonz Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 Jeśli sram to przerzutki i manetki, jeśli shimano to korby i hamulce - ja jestem takiego przekonania Co do xt spotkałem się z kilkoma przypadkami gdzie po niekoniecznie dużym przebiegu sprężyna była luźna i nie dało się jej dobrze wyregulować.
kadargo Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 Należy dodać że jeszcze kaseta od Shimano, co już zostało wspomniane. Oczywiście mowa o 9sp. A co do hamulców to nie mieszajmy ich z napędem. Bo niekoniecznie musi być ani jedno, ani drugie. Ja bym żadnego nie kupił.
mtbikeer Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 Niezgodzam się z opinią, iż kasety, korby i łańcychy Sram są gorsze niż Shimano. Jeździłem na osprzęcie oby producentów i mogę coś na ten temat powiedzieć, a nie kopiuję opinie innych, czy kolega kolegi jeździł i sie coś tam ..bleble....
kadargo Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 Też opieram się własnych doświadczeniach a nawet mam porównanie na bieżąco jeśli chodzi o kasety. W rowerze mojej Kasi jest PG990.
ulvgar Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 Ale PG990 do jakiej kasety, i która jest lepsza?
sivydym Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 M770 to było takie przeminęło z wiatrem - chyba nie było tak szybko zmienionej grupy jak ta... Nowsza już jest "podobno" lepsza. W X9 najsłabsze są manetki, reszta nawet kaseta trwałością bije XT. Niestety wadą kaset Sram wciąż pozostaje ciecie bebenków ( XT także tnie ale "tylko" ostatnie a nie po całości ) i waga. Zauważyłem jednak że wiele osób skarzacych sie na Shimano w błocie ma prostu źle założony kierunkowy łańcuch, co i tak nie zmienia faktu że Sram w tej konkurencji jest lepszy. P pozostaje kwestia ceny i w tym wypadku przy obecnych to X9 jest już po prostu drogą grupą i chcąc wydać na nią "parę" złotych warto rozważyć zakup albo już X0 albo XTR które obie kosztują po ok 3k bez hamulców a przeskok jakościowy jest ogromny. Jesli ma być "budżetowo" i jednak wciąz dobrze - bierz XT.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.