Zazi Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Bikestacja oferuje hamulce m-596 z białym przewodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widmo Napisano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Jaka byłaby rozsądna tarcza na przód 180mm pod m596? Ciężko mi sprecyzować ile wypadałoby wydać na taką tarcze. Nie mam porównania. Nie chce wydać na nią grubo ponad 100zł. Ważne żeby się nie gięła. Moja waga to 70kg. Jeżdżę niezbyt ekstremalnie, może jakieś góry czasem w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamasiema1 Napisano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Ja osobiście wychaczyłem komplety hydraulików za 280 tektro auriga COMP I POWIEM ŻE SPRAWUJĄ SIĘ SUPER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widmo Napisano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Odnośnie mojego poprzedniego posta. Dobra będzie taka tarcza? http://allegro.pl/tarcza-shimano-xt-sm-rt76-180mm-6-srub-rowertour-i2246006038.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Bardzo dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pr0zaq Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Jaka byłaby rozsądna tarcza na przód 180mm pod m596? Ciężko mi sprecyzować ile wypadałoby wydać na taką tarcze. Nie mam porównania. Nie chce wydać na nią grubo ponad 100zł. Ważne żeby się nie gięła. Moja waga to 70kg. Jeżdżę niezbyt ekstremalnie, może jakieś góry czasem w przyszłości. Ja uzywam sm-rt75 180mm na przodzie wlasnie z M596 i dziala znakomicie a chyba jest ciut tansza od sm-rt76. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Też mam tarcze XT,za 2 stówki powinieneś nabyć komplet.A zbierają bardzo dobre opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widmo Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 A może 160mm wystarczyłaby w góry? Duża będzie różnica? http://centrumrowero...uktu-opakowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 O wyborze wielkości tarcz było już powiedziane tu bardzo dużo. Ja wziąłbym 180tke na przód, dla zapasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widmo Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 ok, dzięki, a watro kupić jakiś lepszy adapter czy jakiś zwykły shimanowski etc wystarczy? Chodzi mi o pm-pm 160mm-->180mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 To jaki adapter - co do wtrzymałości - nie ma znaczenia. Uroda rzecz względna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Nie będę zakładał nowego tematu bo to nie ma sensu większego. Chodzą mi po głowie plany wymiany moich hydraulików Shimano na coś lepszego (mam podstawowy model BR-495 bodajże). Tj komplet na oba koła, przód 180, tył 160. Co mi chodzi po głowie: - Najnowsze SLX'y z radiatorkami i zmienioną klamką (a może raczej te starsze?) - Nowe Avidy Juicy 7 (już wiem, że Elixiry i Cody odpadają) - Co z nowymi Formulami, Hayesami, Hopami itp? Zależy mi na tym żeby hamulec świetnie hamował i co ważne był bezawaryjny i tani w serwisie. Budżet jest płynny:) Przeznaczenie AM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 6 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Kup nowe SLXy, sprawdzone i chwalone przez wielu. Bezawaryjne i tanie w serwisie. Starsze SLXy też złe nie są, ale nowszy model jest jednak trochę lepszy, możesz od razu kupić wersję z klockami metalicznymi (w przypadku 665tek standardowo jest żywica), a że cena zbliżona lepiej kupić nowsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 To mam jeszcze jedno pytanie. Obecnie mam te podstawowe tarcze Shimano, ponoć są pod klocki żywiczne. Czy będą w takim razie dobrze "grały" z klockami metalicznymi? Czy może szarpnąć się na nowe tarcze? Jakie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek76 Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Tutaj masz małe prównanie http://www.bikeradar.com/mtb/gear/article/best-disc-brakes-for-mountain-bikes-33540/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 A są tarcze SLX z mocowaniem na 6 śrub? Bo na allegro nie widzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Zacytuje wypowiedź naszego forumowego kolegi, myśle że dla większości znanego: Juicy to bardzo dobre hamulce. Czasem trzeba je trochę dopieścić, za co potem odwdzięczają się świetnym działaniem. Są mocniejsze od SLX, przykro mi. I działają w zimie Temat warty przeczytania http://www.forumrowerowe.org/topic/102512-hamulce-do-500-zl/page__view__findpost__p__965391 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silverous Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 A co byście powiedzieli na taki zestawik?Cenowo wypadają jak slx ale jednak kute zaciski i duże tłoczki brzmią z perspektywy konstrukcyjnej ciekawie.Jakieś doświadczenia? http://allegro.pl/hygia-aspire-czerwone-czarne-203-180-2012-2-lata-i2219280252.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkatu Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Pytanie czy to oryginały, czy ściągnięte z roweru, bo raczej to drugie. A to wiąże się z pytaniem, jakie są długości przewodów i czy pasują do twojego roweru ,bo będą cyrki. No chyba, że łatwo dostać przewód ;D W sumie nie spojrzałem, jest pudełko, To raczej oryginały od dystrybutora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Co do Hygii w opisie aukcji jest podana długość przewodów. Przód 85cm, tył 145cm - wystarczy do praktycznie każdego roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Panowie nikt więcej nie doradzi apropo hamulców? Bo to zbyt droga inwestycja, żeby się okazała wtopą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvel Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Podpinając się pod temat - Mając do wyboru kupić nowe Deorki (na oba koła), czy XT, ze świadomością, że za różnicę w cenie można kupić dobre tarcze, na co byście się zdecydowali? Przyjmujemy, że jazda nie jest wyczynowa, ani za bardzo górzysta Hamulce nie będą nadużywane. Czy może klamki XT, a zaciski Deore? Albo SLX z radiatorem? P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Klamki XTR. zaciski Deore! Klamki Deore i SLX mają fatalny luz na klamkach. XT i XTR tego luzu już nie mają. Sam mam składaki - klamki XTR 985 i zaciski SLX. Taki zestaw z przewodami kosztował 890zł. Sprawuje się rewelacyjnie, a jest tylko 20g cięższy od pełnego XTR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fishak Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 podobno formule to też dobre hamulce ale nie wiem jak będzie potem z dostępnością części , też zamierzam kupić jakieś heble i zastanawiam się nad tymi dwoma http://allegro.pl/formula-oro-jak-nowe-hydrauliczne-przod-tyl-komple-i2241922236.html i http://allegro.pl/hamulece-formula-rx-p-t-tarcze-najtaniej-avid-i2242330112.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Formula oro mają świetną modulacje, wystarczająco dużą siłę i niską wagę, jednak w razie serwisuje bardzo drogie - wystarczy spojrzeć na cenę części zamiennych u dystrybutora - gregorio - http://sklep.gregorio.pl/pl/c/ORO/256. Do Shimano możesz osobno kupić zacisk, klamkę, przewód, nawet skracanie przewodu wychodzi taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.