Piksel Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 To na czyim rowerze będziesz się uczył?kolegi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CKamil Napisano 10 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 To na czyim rowerze będziesz się uczył?kolegi? No najlepiej bybyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Za 700-800zł polecam SLX 666 albo XT 785. Nic innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mixchris Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Po prostu nie wierze w to co czytam Panie Andrew co się stało? Jeszcze jakiś czas temu zapewniałeś mnie że z hydraulikami nic się nie dzieję, że nie trzeba nic z nimi robić, że zacierające się tłoczki to jakaś mistyfikacja a tu okazuję się że to tylko kropla w morzu! Dzięki Ci za jakże szczerą wypowiedz. W takich chwilach ciesze się ze swoich mechaników BB7 w których nie ma żadnych uszczelek, płynów, itp. drogich i psujących się śmieci. Sorry za offa ale musiałem to napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Drogi kolego! Nigdy nie zapewniałem Cię, że hamulce hydrauliczne są sprzętem nie wymagającym obsługi serwisowej. Moja opinia zamieszczona w innym temacie dotyczyła zacierania się tłoczków w Shimano. Wypowiedź w tym temacie dotyczyła hamulców Avid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mixchriss Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Wiesz co Andrew brak mi słów... Zachowałeś się jak ostatni bachor chociaż inne słowo bardziej by tu pasowało. Najlepiej usunąć niewygodną osobę i tym samym zlikwidować moje konto BRAWO!!! A gdzie wolność słowa? To że mam inne poglądy i przy tym mam sporo racji nie jest powodem aby kasować mnie z forum. Tym czynem pokazałeś jakie osoby zarządzają tym forum... Naprawdę zawiodłem się... Myślałem że stoimy po tej samej stronie wszyscy rowerzyści, osoby kochające ten sport i wszystko co jego dotyczy... Kra Kra Krra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mixchriss Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 · Ukryte przez durnykot, 11 Stycznia 2012 - off top Ukryte przez durnykot, 11 Stycznia 2012 - off top Ile razy będziecie jeszcze kasować moje wypowiedzi! Teraźniejsze konto też mi skasujecie! Wiesz co Andrew brak mi słów... Zachowałeś się jak ostatni bachor chociaż inne słowo bardziej by tu pasowało. Najlepiej usunąć niewygodną osobę i tym samym zlikwidować moje konto BRAWO!!! A gdzie wolność słowa? To że mam inne poglądy i przy tym mam sporo racji nie jest powodem aby kasować mnie z forum. Tym czynem pokazałeś jakie osoby zarządzają tym forum... Naprawdę zawiodłem się... Myślałem że stoimy po tej samej stronie wszyscy rowerzyści, osoby kochające ten sport i wszystko co jego dotyczy... Kra Kra Krra... Odnośnik do komentarza
mixchriss Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Jesteś śmieszny! Nawet nie masz odwagi kontynuować dyskusji... Banda dzieciaków która uważa że coś wie o rowerach a tylko kracze jedna po drugim... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Śmieszny to ty jesteś z twoimi żałosnymi tekstami, akurat kto jak kto ale Andrew sie zna na rzeczy, aa ty raczej nie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mixchriss Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Ciekawe jak Ty byś zareagował jak byś stracił konto na tym forum i nie wiedział dla czego... Bez słowa wyjaśnienia. OK trochę mnie poniosło i Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Drogi kolego mixchris, a raczej już teraz mixchriss. To nie ja zablokowałem Twoje konto. Nie ja usunąłem Twoje posty. Bezpodstawnie oskarżasz mnie o czyny, których nie popełniłem. Dalsze oszczercze wypowiedzi dotyczące mojej osoby nie będą tolerowane. Zaznaczam, że w tej sprawie występuję jako zwykły użytkownik, a nie moderator. W przypływie emocji mógłbym nieobiektywnie ocenić Twoje zachowanie. Sprawą zajął się nieznany mi, niezależny administrator forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mixchriss Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Przepraszam Cię Andrew trochę pochopnie na Ciebie naskoczyłem i niesłusznie Cię oskarżyłem ale to tylko z tego względu że osoba która mnie zablokowała nie raczyła się ze mną skontaktować i wyjaśnić zaszłą wg mnie niesłusznie sytuację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Łatwo się oskarża drugą osobę, prawda? ale oskarżając w ogóle nie myślisz o konsekwencjach tego czynu. Zastanawiaj się następnym razem A Andrew jest w swojej dziedzinie NAJLEPSZY !! (wegług mojej oceny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 A wracając do hamulców to tylko i wyłącznie SLX wersja M666. Zdecydowanie najlepszy stosunek jakości do ceny w tym momencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Po prostu nie wierze w to co czytam Panie Andrew co się stało? Jeszcze jakiś czas temu zapewniałeś mnie że z hydraulikami nic się nie dzieję, że nie trzeba nic z nimi robić, że zacierające się tłoczki to jakaś mistyfikacja a tu okazuję się że to tylko kropla w morzu! Dzięki Ci za jakże szczerą wypowiedz. W takich chwilach ciesze się ze swoich mechaników BB7 w których nie ma żadnych uszczelek, płynów, itp. drogich i psujących się śmieci. Sorry za offa ale musiałem to napisać. Hydrauliki to nie tylko Avid. W ciągu 6 lat nabyłem 4 hamulce hydrauliczne Shimano i jedyna usterka jaka mi się przytrafiła to pojawiające się ślady oleju na jednym tłoczku zacisku Deore 535. Dla pewności wymieniłem uszczelki w obu tłoczkach, kosztowało mnie to łącznie 26zł z przesyłką. Obecnie wszystkie 4 zestawy pracują bez zarzutu i w zasadzie jedyne ślady zużycia to otarcia i obicia zacisków i klamek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mixchriss Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 A z ciekawości spytam gdzie dostałeś uszczelki do tłoczków? Wielu osobą przydała by się taka informacja bo słyszałem że z dostępnością podzespołów serwisowych do hydraulików Shimano jest gorzej niż kiepsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 11 Stycznia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Uszczelki do zacisków Shimano robi na zamówienie firma GG Trading, pisałem o tym już kilkakrotnie na forum. http://www.ggtrading.pl/glowna.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mixchriss Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Super News! Tyle razy na tym forum czytałem że nie serwisuję się tłoczków ani klamek Shimano i że cieknące elementy są do wyrzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Bo nie wiedząc o możliwości wykonania uszczelek na zamówienie trzeba kupić całe elementy, czyli te w których są uszkodzone uszczelki są do wyrzucenia, shimano nie oferuje takich części zamiennych. Ja też nie wiedziałem że istnieje możliwość zamówienia uszczelek w jakiejś firmie, która wykona ich kilka - bo przecież dla siebie raczej nikt nie zamówi większej ilości. Wątpię by serwisy rowerowe bawiły się w tego typu usługi, sprzedają całe gotowe elementy, z wiadomych powodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Housik Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Zaprawde powiadam Wam, kupiłem w zeszłym roku elixiry na gwarancji. Jeśli im sie coś stanie, zrobię aferę. Również nie będę tolerawał magicznych słów "nadmierne zużycie spowodował użytkownik.. poprzez.. ble ble ble" itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 To już możesz przygotowywać mowę oskarżycielską Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 A z ciekawości spytam gdzie dostałeś uszczelki do tłoczków? Wielu osobą przydała by się taka informacja bo słyszałem że z dostępnością podzespołów serwisowych do hydraulików Shimano jest gorzej niż kiepsko. Kupowałem u użytkownika VeloTech na allegro. Można zamówić bezpośrednio w GG Trading tak jak napisał sznib. http://www.rowerowepodhale.eu/index.php/warsztatmenu/145-serwis-tarczowek-shimano-br-m535 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek98 Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 A polecilibyści mi jakies fajne hamulce tylko ze do 400zl bo w kwietniu bede skladal rower do DH i mam dylemat fajne sa te deorki ale moze cos innego ? Konkretne modele najlepiej na ktore warto zwrocic uwage a ktore omijac . Z góry dzięki i Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Jakbyś uważnie czytał temat, to wiedziałbyś, że polecimy Deore 596. Musisz dozbierać 29zł do posiadanej sumy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Stycznia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Tak, nowe Deorki dobre są, ale ja odradzam z tarczami 203, standardowymi w DH. Powód? Widziałem na PB kilka pękniętych zacisków i ludzie piszą że z tarczami 180 było ok, ale zaraz po zamianie na 203 bum i po zacisku. http://www.pinkbike.com/photo/7573248/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.